i-xanthi-allios

Τώρα φέρτε μου τον Μπολτ: Υπεραιωνόβιος Ιάπωνας έκανε ρεκόρ στα 100m

Και προκαλεί σε... μονομαχία τον άνθρωπο - αστραπή


Είναι πάνω από 100 ετών (105 για την ακρίβεια) και όμως μπήκε στο Ρεκόρ Γκίνες. Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν μπήκε για την ηλικία του αλλά γιατί έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα! Και τώρα ο υπεραιωνόβιος Ιάπωνας προκαλεί σε μονομαχία τον... άνθρωπο αστραπή: Φέρτε μου το Γιουσέιν Μπολτ, λέει!

Ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, που φέρει και το παρατσούκλι "Χρυσός Μπολτ" έτρεξε την απόσταση σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου και έγινε έτσι ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο μου" δήλωσε ο ξερακιανός, μικρόσωμος Ιάπωνας, όταν μπόρεσε να ξαναβρεί την ανάσα του μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε. "Πήγαινα τόσο αργά που μου ήρθε να βάλω τα κλάματα", πρόσθεσε.

Ντυμένος με μπλουζάκι και σορτσάκι στο αγαπημένο του χρώμα, το κόκκινο, ο Μιγιαζάκι εκκίνησε τον αγώνα του κάπως διστακτικά αλλά στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού καταχειροκροτούμενος από τα δισέγγονά του που τον περίμεναν για να του προσφέρουν μπουκέτα με λουλούδια. Ο ίδιος ο Μιγιαζάκι γιόρτασε τον θρίαμβό του αντιγράφοντας την πόζα του "κεραυνού" που παίρνει ο Γιουσέιν Μπολτ μετά τους αγώνες του. Κατόπιν έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό για το ρεκόρ που κατέρριψε στη νέα αυτή ηλικιακή κατηγορία.

Ο υπεραιωνόβιος έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον: "Είμαι ακόμη αρχάριος, ξέρετε. Θα πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά. Έχω ως στόχο μου τα 35 δευτερόλεπτα. Μπορώ να πάω πιο γρήγορα" είπε στους θαυμαστές του.

"Θα σας πω ένα πράγμα: είμαι υπερήφανος για την υγεία μου. Οι γιατροί με εξέτασαν πριν από μερικές ημέρες και είμαι μια χαρά. Δεν είχα ποτέ προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορώ να τρέχω για δυο-τρία χρόνια ακόμη", πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις εξωπραγματικές επιδόσεις του Μπολτ και τις πρόσφατες νίκες του (στα 100, 200 και τα 4x100 τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου) ο Μιγιαζάκι απάντησε με μια πρόκληση προς τον Τζαμαϊκανό: "Ακόμη δεν έχει τρέξει με αντίπαλο εμένα!"

Ο Ιάπωνας, που κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 100 ετών, με χρόνο 29 δευτερόλεπτα και 83 δέκατα, χάνει πάντως αρκετό χρόνο στην εκκίνηση γιατί δεν ακούει την πιστολιά του αφέτη. "Μάλλον γερνάω λίγο", παραδέχτηκε, γελώντας με την ψυχή του.

Ο Μιγιαζάκι γεννήθηκε το 2010, όταν ο Τιτανικός ήταν ακόμη υπό ναυπήγηση, και επιδόθηκε στον στίβο μετά τα 90 του. Το μυστικό του: μια μικρή σιέστα πριν από κάθε αγώνα. Έχει ύψος μόλις 1,53 και ζυγίζει 42 κιλά και προπονείται καθημερινά στο πάρκο της γειτονιάς του, στο Κιότο. "Είναι ζήτημα θέλησης. Πρέπει να συνεχίζεις, να συνεχίζεις..." είπε χαρακτηριστικά.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال