Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης: ''Κοντόφθαλμη λογική των κομμάτων στη Θράκη''

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Fm μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος κάνοντας λόγο για κοντόφθαλμη λογική των κομμάτων στη Θράκη που βλάπτει χριστιανούς και μουσουλμάνους.

''Βλέπουμε μια προχειρότητα από κάποιους οι οποίοι δεν ζουν εδώ και δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητος, δεν ξέρουν τα γεγονότα αλλά υπάρχει μία αίσθηση για τα πράγματα της Θράκης ότι μιλούν όλοι και μιλούν μάλιστα με ένα κλίμα καταστροφολογικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς'', τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

''Είναι θέμα τελείως ανεδαφικό. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και καλό είναι να μην το διαιωνίζουμε'', συμπλήρωσε ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υπογράμμισε: ''Θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να είναι περισσότερο προσεχτικός αλλά συγχρόνως και ο λαός μας. Όλοι μας έχουμε την τύχη του τόπου στα χέρια μας, μην περιμένουμε πάντα από κάποιους άλλους. Δηλαδή το ένα κακό είναι να φανταζόμαστε ότι υπάρχουν παντού εχθροί οι οποίοι μας επιβουλεύονται. Το άλλο κακό είναι να επαναπαυόμαστε ότι κάποιοι άλλοι θα μας λυτρώνουν κάθε φορά, και εμείς οφείλουμε να αποφασίζουμε με κοντόφθαλμη πολιτική ματιά''.

''Φανερώνεται ένα κενό που υπάρχει στην συνάντηση που πρέπει να γίνεται πλέον τακτικά μεταξύ των πολιτικών σε ό,τι αφορά ξεχωριστά στο διαμέρισμα της Θράκης και να δίδονται κάποιες κατευθυντήριες γραμμές μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια. Να ξεχάσουμε παλιότερες τακτικές και μεθόδους με μετακινήσεις στρατιωτών που γινόντουσαν. Αν δεν γίνει αυτό θα είμαστε έρμαιο του χάρτινου ξίφους του λαού που είναι η ψήφος, που όπως φαίνεται δεν έχει πάντοτε πολιτικό κριτήριο'', τόνισε ο κ. Άνθιμος.

''Για το καλό όλων των Ελλήνων πολιτών στη Θράκη, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα, χρειάζεται να περιοριστεί λίγο η τακτική των κομμάτων, η οποία είναι τελικά πολύ κοντόφθαλμη, δεν βλέπει μακριά και αυτό βλάπτει και τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους. Διότι τα κόμματα ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους όφελος ανεξάρτητα εάν αυτό βλάπτει την μία κοινότητα ή την άλλη'', υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

Ο κ. Άνθιμος στην συνέχεια σημείωσε: ''Τα κόμματα πέρα από το κομματικό τους συμφέρον δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο, αυτό είναι το πρόβλημα της πατρίδος μας''

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως αναφέρθηκε στην δήλωση της Αν. Υπουργού Παιδείας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου για την απλοποίηση της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών: ''Εάν αυτό που λέει τόσο πρόχειρα θα μπορούσε να γίνει, που δεν μπορεί, τότε άλλοι γονείς θα ζητούσαν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από την Ιστορία, άλλοι από την Γεωγραφία. Αυτό θα σήμαινε την διάλυση του Ελληνικού δημοσίου σχολείου. Αυτά που λέγονται είναι πρόχειρα, εξυπηρετούν μάλλον κάποιες ομάδες που χρειάζεται να τους χαϊδέψουν τα αυτιά αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μόλις ένα μήνα πριν στην Ανώτατη αρχή των προσωπικών δεδομένων υπήρξε απόφαση που είπε ότι εάν οι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να το ζητήσουν αιτιολογημένα. Φαίνεται η κ. Αναγνωστοπούλου ίσως ενδιαφερόταν για τα προεκλογικά του κόμματός της και δεν έτυχε να παρακολουθήσει αυτή την απόφαση οπότε θεωρώ ότι πέφτει στο κενό όλη αυτή η διάθεσή της''.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال