Φατσούλες με συναισθήματα αποκτά το Facebook

Φατσούλες με συναισθήματα αποκτά το Facebook


Οι χρήστες θα μπορούν να «εκφράζονται» σε αναρτήσεις φίλων τους

Τη δυνατότητα να «εκφράζουν» τα συναισθήματά τους μέσω emoticons στις αναρτήσεις των «φίλων» τους θα έχουν, σύντομα πιθανόν, οι χρήστες του Facebook, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένα emoticons -οι φατσούλες που αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα- θα προστεθούν δίπλα στο εικονικό κουμπί «Μου αρέσει», παρέχοντας στους χρήστες την ευκαιρία να επιλέξουν όποιο επιθυμούν προκειμένου να εκφράσουν τι νιώθουν αναφορικά με κάποια ανάρτηση που έχουν κάνει οι ίδιοι ή «φίλοι» τους.

Η αλλαγή αυτή δεν θα εισαχθεί άμεσα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, αφού θα γίνουν πρώτα δοκιμαστικά ώστε να διαπιστωθεί εάν οι χρήστες εγκρίνουν τη νέα αυτή επιλογή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, τα δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν από σήμερα στην Ιρλανδία και την Ισπανία, δύο ιδιαίτερα «εκφραστικές» χώρες. Παρά τις αναφορές που είχαν κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ότι το Facebook εξέταζε το ενδεχόμενο να προσθέσει ένα εικονικό κουμπί «Δεν μου αρέσει», φαίνεται ότι ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ -ιδρυτής της ιστοσελίδας- αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να εκφράζουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας τεχνολογίας Engadget, τα εικονίδια με τις φατσούλες θα αντιπροσωπεύουν «την αγάπη, το γέλιο, το χαμόγελο, το σοκ και τον θυμό» και θα εμφανίζονται δίπλα από το χεράκι που αντιπροσωπεύει την επιλογή «Μου αρέσει», γνωστό ως «Like».

Όπως είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ο Ζούκερμπεργκ, είναι άβολο και άσχημο να κάνεις «Like» σε μια δυσάρεστη είδηση.

«Αυτό που θέλουν πραγματικά οι χρήστες είναι η δυνατότητα να μπορούν να εκφράσουν τη συμπάθειά τους. Δεν είναι κάθε στιγμή μια καλή στιγμή», είχε δηλώσει ο ιδρυτής του Facebook. «Έχουμε ετοιμάσει μια ιδέα την οποία θα τεστάρουμε σύντομα και ανάλογα με τις αντιδράσεις των χρηστών θα είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε ευρέως αυτή την επιλογή», πρόσθεσε ο ίδιος.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال