Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γιαγιά καταληψίας σε απόγνωση στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

Ζει το δικό της δράμα. Ήταν καταληψίας επί 17 ολόκληρα χρόνια σε σπίτι, στις Εργατικές Κατοικίες του Κολυμβητηρίου Κομοτηνής. Μετά από παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, αναγκάστηκε, στην ηλικία των 78 της χρόνων, να το εγκαταλείψει και τώρα αβοήθητη η ίδια προσπαθεί, με μια μικρή σύνταξη που παίρνει, να στηρίξει την κόρη της και τα τρία της εγγόνια.
Η Ευαγγελία Στάνη κλαίει αβοήθητη στην άκρη του δρόμου. Παρακαλά τις αρχές του τόπου να την βοηθήσουν να επιστρέψει στο σπίτι της, το οποίο στέκει άδειο και ρημάζει, όπως λέει. 
«Εμένα με βγάλανε, αλλά οκτώ χρόνια τώρα δεν πήγε κανείς άλλος να μείνει» δηλώνει με δάκρυα στα μάτια και σημειώνει ότι ο Γολγοθάς της ξεκίνησε όταν έχασε σε δυστύχημα τον γαμπρό της, τον μοναδικό προστάτη της οικογενείας. «Η σύνταξη μου δεν φθάνει για να καλύψω τα έξοδα ενός σπιτιού και την φροντίδα των παιδιών» δηλώνει παρακαλώντας για την εξεύρεση ενός σπιτιού που θα την απάλλασσε από την καταβολή των ενοικίων.
Η κατάσταση της χειροτέρεψε όταν έχασε σχεδόν το φως της. Οι γιατροί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής την προέτρεψαν να κάνει εγχείρηση στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο, η ίδια όπως λέει δεν έχει τα λεφτά που χρειάζεται. Έτσι, μένει αβοήθητη προσδοκώντας ένα μικρό θαύμα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα