Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Καταγγέλλουν διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οι γιατροί στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Ο Σύλλογος Γενικών Γιατρών Ξάνθης καταγγέλλει τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ
Τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκη καταγγέλλει ο Σύλλογος Γενικών Γιατρών Ξάνθης με ανακοίνωσή του με αφορμή την απόφαση του κ. Ευστράτιου Πλωμαρίτη να διατάξει την μετακίνηση γιατρών από την πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και την ένταξή τους στο πρόγραμμα εφημεριών του ιδρύματος. 
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:
“Σήμερα 9 Οκτωβρίου 2015 λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για ανάπτυξη και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας επέλεξε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Πλωμαρίτης τέως Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης να ξεκινήσει τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας στο Νομό Ξάνθης. 

Έτσι με τις αποφάσεις 1662/7-10-2015 και 1664/7-10-2015 θεωρεί πως η καλύτερη λύση στην έλλειψη ειδικευόμενων και όχι ειδικών παθολόγων (υπηρετούν 5 ειδικοί Παθολόγοι και 3 ειδικευόμενοι!) είναι η πλήρης μετακίνηση (δηλαδή πρωινό ωράριο και εφημερίες) 2 ειδικών Γενικών Ιατρών από το Π. Ι. Ευλάλου και από το ΚΥ Σταυρούπολης στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου καθώς και άλλων 6 ειδικών Γενικών Ιατρών από τα Π .Ι. Κουτσού, Δροσερού, Σελέρου, και από τα Κ.Υ. Αβδήρων, Σταυρούπολης και Εχίνου για εφημερίες στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής του Γ .Ν. Ξάνθης. Ας σημειωθεί πως το Π. Ι. Ευλάλου εξυπηρετεί άνω των 5000 πληθυσμού 2 Δήμων του Νομού Ξάνθης ενώ στο Κ.Υ. Σταυρούπολης υπηρετούν 2 Γενικοί Ιατροί από τους οποίους ο ένας αποσπάται!

Η κίνηση αυτή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Πλωμαρίτη με την προτροπή και ανοχή του Διοικητή του Γ. Ν. Ξάνθης κ. Πάσχου μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως τελικά οι φήμες ότι υπάρχει πρόθεση να κλείσουν τα Κ.Υ. και το Νοσοκομείο Ξάνθης να μετατραπεί σε αναβαθμισμένο ΚΥ αστικού τύπου αρχίζουν να πραγματοποιούνται αφού σε λίγο οι εφημερεύοντες στην Παθολογική Κλινική θα ναι οι περισσότεροι Ιατροί Πρωτοβάθμιας υγείας και όχι Δευτεροβάθμιας όπως οφείλουν να ναι στο Νοσοκομείο;”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα