Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που πυροβόλησε δύο σκυλιά στην Δράμα και σκότωσε το ένα!

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που πυροβόλησε δύο σκυλιά στην Δράμα και σκότωσε το ένα!


Το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας βεβαίωσε 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στον 59χρονο άνδρα που παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε δύο σκυλιά το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου σε αγροτική περιοχή της Αδριανής Δράμας.

Τα ζώα, που ήταν αδέσποτα, μικρόσωμα, φιλικά τα φρόντιζε ο κτηνοτρόφος Σταύρος Μπιλόρογλου. Ο δράστης πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα τα ζώα, σκοτώνοντας το ένα εξ' αυτών και τραυματίζοντας το άλλο. 

Ο κ. Μπιλόρογλου μιλώντας στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι ο δράστης του ζητούσε συγνώμη ενώπιον του διοικητή του Α.Τ. Δοξάτου και τον παρακαλούσε να αποσύρει την καταγγελία για να μην του επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Μάλιστα όταν ο διοικητής ρώτησε τον δράστη για ποιο λόγο εδώ και 25 χρόνια – όπως ο 59χρονος παραδέχτηκε – προκαλεί ζημιές στις καλλιέργειες και στα ζώα του κτηνοτρόφου, εκείνος αποκρίθηκε ότι για όλα φταίει η «κακιά ώρα» και ότι ο 58χρονος συντοπίτης του δεν τον έχει βλάψει σε τίποτα.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Δήμου Δοξάτου «Προστατεύω» Ελένη Ζαμπούνη και πέραν του προστίμου αναμένεται να οριστεί και η δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η διαδικασία επιβολής και κύρωσης του διοικητικού προστίμου
Το πρόστιμο που βεβαίωσε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όπως ορίζει η νομοθεσία, θα επικυρώσει τις επόμενες μέρες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφέρειας ή του αρμόδιου Δήμου αφού ακούσει την ένσταση που μπορεί να καταθέσει ο δράστης.

Το πρόστιμο στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παραβάτη για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):
- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.
- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال