Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Να σφραγίσουμε τα ελληνικά σύνορα

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Να σφραγίσουμε τα ελληνικά σύνορα


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν είπε στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ότι θα προτιμούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπερασπιστεί τα σύνορά της στην Ελλάδα, όπου έχουν φτάσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή από τις αρχές του έτους. 

"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πάμε νότια και να υπερασπιστούμε τα ελληνικά σύνορα. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και ελπίζω ότι σήμερα μπορούμε να συμφωνήσουμε να σφραγίσουμε τα ελληνικά σύνορα", πρόσθεσε εξηγώντας ότι η Ουγγαρία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο.

"Φυσικά μπορούμε να επεκτείνουμε τους κανόνες του Σένγκεν στα σύνορα με την Κροατία, όπως κάναμε με τα σύνορα με τη Σερβία, όμως αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη λύση. Η καλύτερη λύση θα ήταν η Ελλάδα να τιμήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της και, αν δεν μπορεί, να το κάνουμε εμείς για αυτήν", είπε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι θα έχει συνομιλίες με την Ομάδα του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία) και θα θέσει ξανά το ζήτημα στη σύνοδο κορυφής σήμερα το βράδυ.

«"Η Ουγγαρία είναι πλήρως προετοιμασμένη να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα του Σένγκεν για να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα με ελεγχόμενο τρόπο. Μπορούμε να το κάνουμε μέσα σε μια ώρα αν χρειαστεί", κατέληξε.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال