Προχωρά ο κάθετος άξονας Ξάνθης-Βουλγαρίας – Δρομολογούνται λύσεις στα προβλήματα (+ΦΩΤΟ)

Προχωρά ο κάθετος άξονας Ξάνθης-Βουλγαρίας – Δρομολογούνται λύσεις στα προβλήματα (+ΦΩΤΟ)


Τεχνική συνάντηση εργασίας για το Μεθοριακό Σταθμό Δημαρίου (Κάθετος Άξονας Ξάνθης- Ε/Β -Σμόλιαν – Φιλιππούπολης)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/10/2015) μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γεώργιου Παυλίδη συνάντηση εργασίας για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο για την διάνοιξη κατασκευής του δρόμου Ξάνθης - Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων - - Σμόλιαν - Φιλιππούπολης. 

Γ. Παυλίδης: Η απελευθέρωση της Περιφέρειάς μας απ΄ τα κλειστά σύνορα με τη διάνοιξη αυτού του δρόμου ολοκληρώνεται

Σε αυτή δρομολογήθηκε η λύση και των τελευταίων τεχνικών προβλημάτων ώστε το επόμενο διάστημα η ελληνική πλευρά να δημοπρατήσει έργα προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ από τα σύνορα προς Δημάριο - Μελίβοια. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ο Νομάρχης του Σμόλιαν και οι συνεργάτες του, εκπρόσωποι του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020, εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού, εκπρόσωποι της αντίστοιχης βουλγαρικής Εταιρείας RΙΑ (Road Infrastructure Agency) και εκπρόσωποι άλλων εμπλεκόμενων αρχών και φορέων επί της συνοριακής γραμμής εκατέρωθεν.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε σχετικά: «Δρομολογείται οριστικά η διάνοιξη του Κάθετου Άξονα Ξάνθη - Εχίνος - Δημάριο - Σμόλιαν - Φιλιππούπολη. Η απελευθέρωση της Περιφέρειάς μας απ΄ τα κλειστά σύνορα με τη διάνοιξη αυτού του δρόμου ολοκληρώνεται. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ αποκτά ισχυρή ενδοχώρα και δημιουργείται μια νέα μακρόπνοη προοπτική ανάπτυξης».

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال