Ρουτίνα τα τροχαία στην ορεινή Ξάνθη – Προσπεράσεις και υψηλές ταχύτητες μέσα στα βουνά (+ΒΙΝΤΕΟ)

-Εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους οι μόνιμοι κάτοικοι για την επικίνδυνη οδήγηση 


Την ανησυχία τους για τις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν διερχόμενοι οδηγοί, κυρίως από την γειτονική Βουλγαρία, αλλά και τις επικίνδυνες προσπεράσεις που επιχειρούν εκφράζουν μόνιμοι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης βλέποντας τα τροχαία ατυχήματα να ακολουθούν ανοδική πορεία. 

Όπως επισημαίνουν πέραν της επικινδυνότητας που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο σε αρκετά σημεία της ορεινής περιοχής, οι ταχύτητες που αναπτύσσουν διερχόμενοι οδηγοί – ακόμη και σε επικίνδυνα σημεία του δρόμου, γεμάτα στροφές – αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες για τα τροχαία ατυχήματα κυρίως στους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία. 

Ταυτόχρονα δεν είναι λίγοι αυτοί που επιδίδονται ακόμη και σε προσπεράσεις, παρά το γεγονός πως οι δρόμοι στην ορεινή περιοχή είναι στο σύνολό τους στενοί με περιορισμένη ορατότητα. 

Τις περισσότερες φορές μάλιστα, όπως τονίζεται, ατυχήματα αποφεύγονται κυριολεκτικά στο παρά ένα, λόγω των αντανακλαστικών που επιδεικνύουν οι μόνιμοι κάτοικοι, που γνωρίζουν την περιοχή και τους δρόμους.  

Κάτοικος κατέγραψε με την φωτογραφική του μηχανή την στιγμή που ενώ ο ίδιος βρίσκεται μέσα στο Ι.Χ. του ένα άλλο φορτηγάκι, με Βουλγαρικές πινακίδες, τον προσπερνά αναπτύσσοντας μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα, παρά την στενότητα του δρόμου.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال