Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Συνθέτης από την Αλεξανδρούπολη διαπρέπει σε ολόκληρο τον κόσμο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Στις 17 Οκτωβρίου ερμηνεύτηκε στην πόλη Cuernavaca (Κουερναβάκα), πρωτεύουσα της πολιτείας Morelos (Μορέλος) του Μεξικού το έργο Soundwaves (Ηχοκύματα) του Αλεξανδρουπολίτη συνθέτη Νίκου Κατσούλη. Το έργο, στην εκδοχή για κουαρτέτο πλαγιαύλων, εκτέλεσε το Ensamble de flautas YORU. 
Η πρώτη εκτέλεση του έργου, στην ορχηστρική του εκδοχή, έγινε τον Απρίλιο του 2010 στο Οντάριο του Καναδά από το New Music Ensemble του Πανεπιστημίου Lakehead. 
Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρει δημόσια το μέλος του, που τιμά με το έργο του και τις διεθνείς διακρίσεις του την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θράκη σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Νίκος Κατσούλης, που είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης στο Ωδείο Φαέθων στην Αλεξανδρούπολη, σπούδασε και εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στη γενέτειρα του. Παράλληλα διακρίνεται από μία μοναδικότητα αφού σήμερα είναι ίσως ο μοναδικός συνθέτης της σύγχρονης ελληνικής μουσικής πρωτοπορίας που κατάγεται από τη Θράκη, προσφέρει τις γνώσεις τους αποκλειστικά στις νέες γενιές του τόπου μας και παράλληλα η φήμη του έργου του φτάνει μέχρι την αμερικανική ήπειρο απολαμβάνοντας τον σεβασμό της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα