Επαναλειτουργεί η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή - Στον "πάγο" η Ξάνθη

Επαναλειτουργεί η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή - Στον "πάγο" η Ξάνθη


Μετά από την τριετή αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας της μετατροπής του σε «Προαναχωρισιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών» το καλοκαίρι του 2012, το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής επανακτά από φέτος την βασική του αποστολή.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ειλημμένη απόφαση για την επαναλειτουργία του Τμήματος ως δομής εκπαίδευσης για δόκιμους αστυφύλακες, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της 18η Οκτωβρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί και η υποδοχή των πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων της περιόδου 2015-2016.

Ο ακριβής αριθμός των νέων κατατασσόμενων θα οριστεί με νέα διαταγή. Προς κατάταξη θα είναι οι υποψήφιοι που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013 και του 2014. Οι επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να απορροφηθούν πλέον από την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, είχε αποφασιστεί η επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής από την 1η Οκτωβρίου του 2014 μέσω τροποποιητικής απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την «ίδρυση και φύλαξη εγκαταστάσεων κράτησης αλλοδαπών», χωρίς όμως να έχει λειτουργήσει τελικά κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2014-15.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε εξαγγελθεί και για το Τμήμα Δόκιμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, το οποίο ωστόσο παρά τις αρχικές δεσμεύσεις και τς πρώτες προετοιμασίες φέτος δεν θα επαναλειτουργήσει. 

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής ιδρύθηκε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με το Π.Δ.321/94 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1997. Εδρεύει στην Κομοτηνή στο 7ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 280 στρεμμάτων, όπου μπορούν να εκπαιδευτούν μέχρι και 900 σπουδαστές.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال