Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Η λάσπη προκαλεί διακοπές ρεύματος στην Θράκη – Προβλήματα στην παραλιακή ζώνη

Κοινοποίηση

Ο χειμώνας επέστρεψε όπως και η σκόνη αυτό το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση να παρατηρούνται σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θράκης, από τον Έβρο με την Ξάνθη 

Τις επιπτώσεις της σκόνης στα δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος της ζήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ροδόπη, όταν η σκόνη που προέρχονταν από τη Σαχάρα προκαλούσε συνεχώς βλάβες. Το ρεύμα επί μέρες δεν επέστρεφε στα νοικοκυριά αναγκάζοντας το δήμαρχο Μαρώνειας Σαπών να πάει την υπόθεση στα άκρα. Έφτασε στο σημείο να ενημερώσει τον εισαγγελέα Ροδόπης για το πρόβλημα, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή του.   
Ο χειμώνας επέστρεψε όπως και η σκόνη αυτό το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση να παρατηρούνται σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Θράκης, από τον Έβρο με την Ξάνθη.  Η σκόνη από το πρωί του Σαββάτου σκέπασε μπαλκόνια σπιτιών, αυτοκίνητα και δυσχέραινε την αναπνοή πολλών συμπολιτών μας. Μπήκε ακόμα και μέσα στα σπίτια, όμως αυτό είναι το λιγότερο σε σχέση με τις ζημιές που προκαλεί στο δίκτυο της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού. 
Τα προβλήματα επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Χρόνο» η διευθύντρια της ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής Γεωργία Ανδρέου. Τα προβλήματα άρχισαν με τους δυνατούς ανέμους, όμως εντάθηκαν με τη σκόνη, η οποία προκαλεί βραχυκυκλώματα. 
Για την αποκατάσταση των ζημιών επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία για να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν τις ζημιές,  όπου κληθούν.  Αστάθεια στην τάση του ρεύματος αλλά και διακοπές στην ηλεκτροδότηση παρατηρούνται σε όλο το δίκτυο της ΔΕΗ, στο παραλιακό μέτωπο της Θράκης. Εκτιμάται ότι η σκόνη πολύ σύντομα θα υποχωρήσει, αλλά μέχρι τότε θα ταλαιπωρήσει τους εργαζόμενους της δημόσιας επιχείρησης και τους πολίτες. 
Για να βγει η σκόνη που έχει τώρα προσκολληθεί στα καλώδια θα πρέπει να βρέξει αρκετά. Αντιθέτως το ψιλόβροχο της Δευτέρας επιδεινώνει την κατάσταση.  
ΠΗΓΗ: ΧΡΟΝΟΣ 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα