Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλειστά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Θράκη – Στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες για την απεργία

Κοινοποίηση



-Προκηρύχθηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 

Ρολά κατεβάζουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Θράκη, με τους ιδιοκτήτες τους να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε για την Τρίτη κατεβαίνοντας μάλιστα μαζικά στην Αθήνα για να δώσουν το παρών στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί. 
Για τον σκοπό αυτό μισθώθηκαν λεωφορεία ώστε τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Πρακτορείων ΠΡΟΠΟ Ξάνθης – Κομοτηνής να μεταφερθούν στην πρωτεύουσα και να δώσουν δυναμικά το παρών στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις που έχουν αποφασιστεί. 
Οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων διαμαρτύρονται στα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση και τα οποία όπως επισημαίνουν “γονατίζουν” τον κλάδο τους. 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων του ΟΠΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις επισημαίνοντας πως τα νέα μέτρα βάζουν λουκέτο στα πρακτορεία της χώρας. 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) κάνει λόγο για «εχθρική ενέργεια εναντίον του κλάδου» από πλευράς της κυβέρνησης. 

Αντίθετοι στο ειδικό τέλος 
Οι πράκτορες επισημαίνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης απειλούν την επιβίωσή τους και καλούν όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία.
Σύμφωνα με τους πράκτορες, το ειδικό τέλος 0.05 ευρώ που επιβλήθηκε σε όλες τις στήλες όλων των τυχερών παιχνιδιών (μόνο) του ΟΠΑΠ, δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, θα φέρει λιγότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία, και – το σημαντικότερο – ευνοεί τον παράνομο τζόγο. 
Η επιβολή του ειδικού τέλους θεωρείται ενέργεια «κατευθυνόμενη και στοχευόμενη» να ενισχύσει τους βαρόνους του παράνομου τζόγου που ευνοούνται διπλά: Πρώτον, από το «λουκέτο» που θα βάλουν πάνω από 1.000 πρακτορεία και, δεύτερον, από το πλήγμα που δέχονται τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ στο σύνολό τους. 
Όπως επισημαίνουν οι πράκτορες, η επιπλέον φορολόγηση χτυπά την ανακύκλωση κερδών, στην οποία στηρίζονται τα παιχνίδια, οδηγώντας σε μείωση του τζίρου και του εισοδήματος τους, όπως και των φόρων που εισπράττει το Κράτος.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της επιβολής του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του Οργανισμού. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα