Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διπλός o εορτασμός των Χριστουγέννων στην Μητρόπολη Ξάνθης – Χειροτονία Αρχιμανδρίτη

Κοινοποίηση


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητος εορτάστηκε και φέτος η ημέρα των Χριστουγέννων στην Μητρόπολη Ξάνθης.
Η είσοδος του Χριστού στον κόσμο μας έφερε και την είσοδο του Ιεροδιακόνου πατρός Παϊσίου Λαζαρίδη στα Άγια των Αγίων λαμβάνοντας τον Δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης και τα οφφίκια του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα.
Ο χειροτονηθείς στον λόγο του αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιεροσύνης και στην συνεργασία του με την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη Ξάνθης ενώ συγχρόνως ευχαρίστησε και τους Πατέρες της Μητροπόλεως. Αναφερόμενος στους συνεφημερίους του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, τους ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια προσδοκώντας αυτή να συνεχιστεί. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον πνευματικό του πατέρα Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα ο οποίος έχει αναλάβει την πνευματική του καθοδήγηση παιδιόθεν.
Στην συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ξάνθης, αναφερόμενος στην εορτή των Χριστουγέννων και στο μυστήριο της Ιεροσύνης συμβούλεψε πατρικά τον χειροτονούμενο. «Μπορεί να είσαι καλό παιδί όμως η εκκλησία σε λίγο θα σου εμπιστευθεί το σώμα του Χριστού, θα σταυρώσεις τα χέρια σου και θα γίνεις ο ίδιος Αγία Τράπεζα και θα σου πεί: Λάβε την παρακαταθήκη ταύτην, και φύλαξον αυτήν, έως της Παρουσίας του Κύρίου ημών Ιησού Χριστού, ότε παρ’αυτού μέλλεις απαιτείσθαι αυτήν. Θα σου εμπιστευθεί όμως και το ποίμνιο της εκκλησίας και όταν θα έρθει η ώρα θα σου ζητηθεί λόγος και για τον εαυτό σου αλλά και για το ποίμνιό σου. Αλλοίμονο βέβαια σε εμένα που θα δώσω λόγο για όλο το ποίμνιο της μητροπόλεώς μου» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ Παντελεήμων. Περαίνοντας τον λόγον του, ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε πλουσίαν την Χάρη του εν Σπηλαίω Τεχθέντος Χριστού εις την ζωή και το έργο όλων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα