Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έχασε 60 κιλά για να μπορέσει να γυρίσει τον κόσμο

Κοινοποίηση


Η γυναίκα που δεν χωρούσε στα καθίσματα του αεροπλάνου άλλαξε ζωή – Δείτε τις φωτογραφίες
Η 34χρονη Amber Smith από το Λονδίνο ήταν κάποτε τόσο παχουλή που δεν χωρούσε στα καθίσματα του αεροπλάνου. Για να μπορέσει όμως να ικανοποιήσει την επιθυμία της να γυρίσει τον κόσμο, «έπεσε» έξι νούμερα στα ρούχα!
Κάποτε είχε βάρος σχεδόν 150 κιλά κι έτρωγε ένα πλήρες English breakfast πριν αρχίσει να «τσιμπολογάει» ασταμάτητα τσιπς και σοκολάτες, όλη μέρα.
Στη δεκαετία των ’30 δυσκολευόταν να ταξιδέψει με αεροπλάνο επειδή ντρεπόταν να ζητήσει την ειδική επέκταση της ζώνης.
Σήμερα γιορτάζει την επιτυχία της γυρίζοντας τον κόσμο, ξορκίζοντας την εποχή που ντρεπόταν για την περιφέρειά της και φορώντας για πρώτη φορά στη ζωή της μπικίνι.
Περιγράφοντας πώς άρχισαν τα προβλήματά της με το βάρος της, είπε στη Daily Mail: «Έκανα μια μεγάλη κίνηση στη δουλειά αλλά δεν μου βγήκε τόσο μεγάλη όσο νόμιζα. Έτρωγα συνέχεια για να αντιμετωπίσω τη δυστυχία μου, πάντα ήμουν μεγαλόσωμη και το φαγητό με έκανε να νιώθω βραχυπρόθεσμα καλά αλλά μακροπρόθεσμα συσσώρευα ακόμα περισσότερα κιλά. Δεν μπορούσα πια να ταξιδέψω με αεροπλάνο γιατί ντρεπόμουν να ζητήσω την επέκταση της ζώνης»,
«Ανέβαλλα τα ταξίδια παρότι ήθελα πολύ να δω τον κόσμο. Όταν ζυγίστηκα για πρώτη φορά ύστερα από μήνες, έπαθα το σοκ που μου χρειαζόταν για να βρω το κουράγιο να χάσω βάρος», προσθέτει.
Έχασε 4 κιλά την πρώτη εβδομάδα κι έτσι βρήκε το κίνητρο που χρειαζόταν για να συνεχίσει.
Σε ένα χρόνο έχασε πάνω από 63 κιλά και το βάρος της έφτασε τα 82.
Τον περασμένο Μάιο ξεκίνησε ένα δεκάμηνο ταξίδι ζωής με σταθμούς στην Αφρική, την Κίνα, το Χονγκ- Κονγκ, τις ΗΠΑ και τη Νοτιοανατολική Ασία.
Πλέον, όπως λέει, σκέφτεται προσεκτικά τι δίνει στον οργανισμό της αντί να είναι το φαγητό αυτοσκοπός.
«Ήταν πάντα όνειρό μου να ταξιδέψω αλλά ποτέ δεν ήμουν αρκετά υγιής ούτε είχα αρκετή αυτοπεποίθηση για να το κάνω. Κατάφερα πια να φορέσω μπικίνι ενώ έκανα και τριήμερη πεζοπορική εκδρομή στο Μάτσου Πίτσου», συμπληρώνει.
Σκοπεύει να περάσει την αρχή του νέου χρόνου ταξιδεύοντας στην Καμπότζη και το Βιετνάμ και να επιστρέψει στο σπίτι της την άνοιξη.


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα