Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρευνες σε… σκουλήκια απάντησαν στο γιατί οι άντρες σκέφτονται συνέχεια το σeξ

Κοινοποίηση

Αλήθεια πόσο συχνά αναρωτιέστε και παιδεύετε το μυαλό σας με την έκφραση «μα γιατί οι άντρες σκέφτονται συνέχεια το σεξ»; γιατί κι εσείς μπορεί να επιθυμείτε την σεξουαλική επαφή με τον σύντροφο σας, ωστόσο δεν το σκέφτεστε σε τέτοιο βαθμό.
Να λοιπόν, που ήρθε ο καιρός να επιβεβαιωθεί και επιστημονικά μέσα από έρευνες σε σκουλήκια που θεωρείται πως ο βιολογικός τους μηχανισμός μοιάζει πολύ με τον ανθρώπινο (University College, London-UCL και Albert Εinstein College of Medicine, USA). Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature (Οκώβριος 2015).
Βρέθηκε λοιπόν πως ο ανδρικός εγκέφαλος έχει επιπλέον 2 νευρώνες που θεωρούνται υπεύθυνοι για το γεγονός ότι τα αρσενικά έχουν στο μυαλό τους το σεξ περισσότερο από τα θηλυκά!
Μάλλον η φύση έχει φροντίσει για τη διαιώνιση του είδους να υπενθυμίζει στο αρσενικό ότι «πρέπει» να συνευρεθεί ερωτικά.
Μάλιστα, η σεξουαλική σκέψη φαίνεται να επικρατεί ακόμη και αυτής του φαγητού, ενώ στο θηλυκό μυαλό η επικράτηση έχει να κάνει περισσότερο με διάφορες λιχουδιές.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές υπολόγισαν πως:
• το σεξ περνάει από το μυαλό των ανδρών περίπου 19 φορές την ημέρα.
• στις γυναίκες, το σεξ περνάει από το μυαλό γύρω στις 10 φορές την ημέρα.
Οι ερευνητές καταλήγουν: «Μπορούμε να διαμορφώσουμε μια άποψη που μας βοηθάει να αντιληφθούμε ή να καταλάβουμε την ποικιλία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, του σεξουαλικού προσανατολισμού και του γενετικού προσδιορισμού»
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι νευρώνες ήταν παρόντες μόνο στα αρσενικά σκουλήκια.
thestival.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα