Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γεμίζουν τις αποθήκες με φρούτα οι Πολύτεκνοι Ξάνθης – Δωρεάν πορτοκάλια από την Τετάρτη

Κοινοποίηση


-Μετά από 1,5 χρόνο κατάφεραν να λάβουν την πιστοποίηση από το Υπουργείο και συμμετέχουν σε προγράμματα
Την πολυπόθητη πιστοποίηση του Υπουργείου Εργασίας που δίνει το πράσινο φως για την συμμετοχή σε προγράμματα στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλαβε μετά από πολύ κόπο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ξάνθης με αποτέλεσμα να είναι πλέον σε θέση να προχωρά στην δωρεάν διανομή φρούτων και τροφίμων προς τα μέλη του.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, μιας και μέχρι πρότινος ο Σύλλογος δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε αντίστοιχα προγράμματα και ως εκ τούτου δεν είχε την δυνατότητα να μοιράζει τρόφιμα στα εκατοντάδες μέλη του, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, την περασμένη εβδομάδα και μετά από αναμονή σχεδόν 1,5 χρόνου, ο Σύλλογος πιστοποιήθηκε ως “Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης” και ήδη δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λάβει, σε πρώτη φάση, φρούτα και να τα μοιράσει στις πολύτεκνες οικογένειες της περιοχής.
“Την Τρίτη αναμένεται να έρθει ένα φορτηγό γεμάτο πορτοκάλια στις αποθήκες μας και από την Τετάρτη θα προχωρήσουμε στην διανομή τους. Εμείς εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε στείλει τον σχετικό φάκελο στο Υπουργείο και περιμέναμε να πιστοποιηθούμε και πλέον μπορούμε να τρέχουμε προγράμματα της Ε.Ε.” εξηγεί ο ίδιος, τονίζοντας πως “για τους επόμενους δύο μήνες θα μοιράζουμε φρούτα, πορτοκάλια, μήλα, ακτινίδια και ό,τι άλλο μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε. Θα μπορούν όλοι οι πολύτεκνοι να τα παίρνουν, δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα