Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ημικρανίες: Πέντε συμβουλές για να τις αποφύγετε

Κοινοποίηση

Υπολογίζεται ότι το 18% των γυναικών και το 6% των ανδρών ταλαιπωρούνται τακτικά από ημικρανίες, από έντονους, δηλαδή, πονοκεφάλους που εκδηλώνονται στη μία πλευρά του κεφαλιού.
Η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία προτείνει μερικούς τρόπους για να βοηθήσετε τον ευατό σας απέναντι στις ημικρανίες.
-Μην αλλάζετε συνήθειες ύπνου. Φροντίστε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, και να ξυπνάτε την ίδια ώρα το πρωί.
-Αντιμετωπίστε το στρες. Βάλτε ένα πρόγραμμα στις καθημερινές υποχρεώσεις σας και φροντίστε να έχετε λίγη ώρα κάθε μέρα για να κάθεστε κάπου ήρεμα, με κλειστά τα μάτια, ώστε να χαλαρώνουν οι μύες σας και να ξεκουράζεται το μυαλό σας. Η τακτική άσκηση επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το στρες.
-Αποφύγετε τις «ενοχοποιητικές» τροφές, δηλαδή εκείνες που έχετε παρατηρήσει ότι μπορεί να σας οδηγήσουν στην ημικρανία. Είναι, πάντως, πολύ σημαντικό να κάνετε τρία τουλάχιστον γεύματα την ημέρα και να μην παραλείπετε κανένα.
-Δοκιμάστε τεχνικές χαλαρώσεως και διαλογισμό. Θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε ορισμένες σωματικές λειτουργίες σας, οι οποίες φυσιολογικά ρυθμίζονται δίχως τον δικό σας έλεγχο, καθώς και να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από το στρες.
-Μην καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να επιφέρει ή να επιδεινώσει μια ημικρανική κρίση.
thestival.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα