Κομοτηνή: Αυξάνονται τα αδέσποτα λόγω της κρίσης


Το «μάρμαρο» της κρίσης πληρώνουν και τα συμπαθή τετράποδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σκυλιά, ο αριθμός τους στους δρόμους της Κομοτηνής αυξάνεται καθημερινά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν ελεύθερα, αφρόντιστα και πεινασμένα.

300 αδέσποτα ζώα φιλοξενούνται στο Καταφύγιο της Ζωοφιλικής Εταιρείας Κομοτηνής, τα οποία και περιθάλπονται με προσωπικά έξοδα του Συλλόγου. «Κάνουμε 3 με 4 υιοθεσίες το μήνα, αλλά δεν σταματούν , ένα δίνουμε δύο παίρνουμε.» δηλώνει η κα Ελένη Δημοσθένους εκπρόσωπος της Ζωοφιλικής Εταιρείας, καλώντας παράλληλα όλο τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια. «Αν σταματήσουμε να ταΐζουμε τα ζώα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να πεινάνε οι άνθρωποι» δηλώνει καταρρίπτοντας ανόητα επιχειρήματα του τύπου «εδώ πεινάνε οι άνθρωποι κι εσείς νοιάζεστε για τα σκυλιά» που ορθώνονται υποκριτικά μπροστά τους. «Ένας άνθρωπος, που βοηθάει τα ζώα, βοηθάει και τον συνάνθρωπό του και όπου αλλού μπορεί» προσθέτει.

Παράλληλα, παραδέχεται ότι λόγω της κρίσης υπάρχει υπερπληθυσμός των αδέσποτων ζώων. «Λόγω της οικονομικής κατάστασης ο κόσμος δεν μπορεί να τα βοηθήσει άλλο με αποτέλεσμα είτε να τα αφήνουν αδέσποτα, είτε να μην τους παρέχουν σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Εκτός από την φύλαξη των 300 αδέσποτων η κα Δημοσθένους εξηγεί πως η Ζωοφιλική Εταιρεία στηρίζει και τους ιδιοκτήτες που θέλουν και προσπαθούν να κάνουν το καλό στα ζώα τους, αλλά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
ert.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال