Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κομοτηνή:69 χρόνια εθελόντρια και συνεχίζει…

Κοινοποίηση

«Τη νέα χρονιά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί εμείς την δημιουργούμε. Πρέπει να φροντίζουμε για το καλύτερο για την νεολαία μας. Να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας καλύτερα από ότι βλέπουμε τον εαυτό μας και να τους ενισχύουμε το ηθικό τους.» δηλώνει η κα Φωτεινή Κουτλουγεωργίου, στην ένατη δεκαετία της ζωής της είναι ήδη 69 χρόνια μέλος του Ερυθρού Σταυρού και συνεχίζει προσφέροντας εθελοντικά την βοήθεια της στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Δηλώνει ότι δεν κουράστηκε στιγμή να το κάνει και στο ερώτημα: Από πού αντλεί τη δύναμή; Απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: «Βλέπω όλους τους ανθρώπους σαν να είναι δικοί μου. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις σου δίνει δύναμη ο Θεός και τα βγάζεις πέρα. Δεν πρέπει να παραιτούμεθα».
Όπως δηλώνει η ακούραστη εθελόντρια, « Όλα ξεκινάνε από την αγάπη, όταν αγαπάς όλους μ’ αυτό που είναι, όπως κι αν είναι , δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι παράταιρο για να τους βοηθήσεις» δηλώνει και κάνει λόγο για… «Πείσμα! Ήταν οι δυνατότητες που έχει ο Ερυθρός Σταυρός να προσφέρει στον συνάνθρωπο που με τράβηξε κοντά του. Πέρασα από τον Εμφύλιο που ήταν πάρα πολύ δύσκολα κι εκείνο με ατσάλωσε να συνεχίσω. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τις ξεπερνάς με πείσμα!»
Όσον αφορά στους νέους, τους προτρέπει «Να μην χάνουν οι νέοι άνθρωποι το θάρρος τους και να παλεύουν γιατί εκείνοι θα το δημιουργήσουν το μέλλον τους. Όταν ζητούν την βοήθεια των παλαιοτέρων είναι το πιο σωστό, να αναζητάνε τις ρίζες τους». 
ert.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα