Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ομάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες θα φιλοξενηθεί στο Δασικό Χωριό Ξάνθης

Κοινοποίηση

Όπως έγινε γνωστό από τον Επιστημονικό Σύνδεσμο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “Victor Artant” – ΝΙΚΗ από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου 2016 μια ομάδα ΑμεΑ θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Ξάνθης και θα υποστηριχθεί και από άλλους φορείς όπως την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και τα ΚΤΕΛ Ξάνθης στο Δασικό Δημοτικό Χωριό «Ερύμανθος». Πρόκειται για ένα  καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το Σύλλογό μας τα τελευταία 8 χρόνια σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα και είναι το Πρόγραμμα Αυτόνομης και Ημιαυτόνομης Διαβίωσης.
Σε σχετική ανακοίνωση για την δράση αναφέρεται πως στόχος του προγράμματος αυτού είναι τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες, να αυτονομηθούν από την οικογένειά τους, να ενσωματωθούν στην κοινωνία και να προβάλουν με το δικό τους τρόπο τις δεξιότητές τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αύριο, το οποίο θα θωρακίσει τις προσπάθειές τους τη στιγμή μάλιστα που η οικογένειά τους θα δυσκολεύεται να τα υποστηρίξει. Έτσι λοιπόν, με μεγαλύτερη αυτονομία θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το αύριο. 

Στις 6 Ιανουαρίου 2016 αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση που σκοπό έχει να δώσει περισσότερες πληροφορίες αυτού του δρωμένου, καθώς βέβαια και να τιμήσουμε όλους τους φορείς που μας στήριξαν σε αυτήν την ενέργεια, όπως λόγου χάριν το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.ά.. Θα ήταν χαρά μας να καλύψετε αυτό το γεγονός και με αυτόν τον τρόπο να προβάλλετε την προσπάθεια αυτών των παιδιών, γιατί αυτό θα ευαισθητοποιήσει και άλλους φορείς που ασχολούνται με τα Άτομα με Αναπηρία.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα