Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Υποδέχθηκαν τον Άη Βασίλη στις Σάπες

Κοινοποίηση

Μια από τις πιο πετυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών ήταν αυτή της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2015 στις Σάπες όπου φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου και εγκαινιάστηκε η λειτουργία του Πάρκου του Αη Βασίλη.
Εκατοντάδες ,μικροί και μεγάλοι ενθουσιασμένοι μοιράστηκαν με τους διοργανωτές την μαγεία των γιορτών ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας και συμμετέχοντας ενεργά στην διαμόρφωση του προγράμματος που πάντρεψε την τοπική πολιτιστική δημιουργία του τόπου μας με την ανεμελιά των ημερών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου να παίζει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους κεντρικούς δρόμους των Σαπών μαζί με τους μικρούς μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου συνοδεύοντας τον Άη Βασίλη προς το θρόνο του.
Στο πάρκο του Αη Βασίλη ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους υγεία ,ευτυχία ,καλοτυχία και ελπίδα συγχαίροντας ταυτόχρονα τους διοργανωτές συλλόγους και φορείς για την βραδιά η οποία και διανθίστηκε με τα παραδοσιακά κάλαντα από τον Σύλλογο γυναικών Σαπών ,τα ποντιακά κάλαντα από το Σύλλογο Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»,τα παραδοιακά θρακιώτικα κάλαντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρσακείου ¨Το ΕΥΘΥΜΙΟ» καθώς και χριστουγεννιάτικα μέλη από την Φιλαρμονική που, όλοι τους, απέσπασαν το θερμότατο χειροκρότημα του κόσμου.
Η βραδιά όμως δεν τελείωσε εκεί. Ο Αγιος Βασίλης στο θρόνο του φωτογραφήθηκε με τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του και άκουσε τις δικές τους επιθυμίες προκειμένου να τις ικανοποιήσει. Στο νεαραιδόσπιτο ,οι βοηθοί του τα ξωτικά ζωγράφιζαν τα παιδικά πρόσωπα ενώ η Μαλού και η Λαλού πρόσφεραν μοναδκές στιγμές διασκέδασης σε ένα πρόγραμμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.
Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι συνδιοργανωτές Σύλλογοι πρόσφεραν σε όλους παραδοσιακά θρακιώτικα εδέσματα καθώς και ζεστό κόκκινο κρασί.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα