Ούτε βήμα πίσω οι δικηγόροι: Αποχή ως την Παρασκευή


Να συνεχίσουν την αποχή τους αποφάσισαν οι δικηγόροι, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της δικηγορικών συλλόγων αποφασίστηκε να συνεχιστεί η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων μέχρι την άλλη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη (14.01.2016), αμέσως μετά την μαζική συγκέντρωση και πορεία κατά του ασφαλιστικού και αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται:
«Τα μέλη της Ολομέλειας επισφράγησαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ομόθυμη, καθολική και απόλυτη αντίθεση των δικηγόρων της χώρας στο κυβερνητικό σχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. ασφαλιστικό σύστημα.

Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε και ζητεί να εκκινήσει καλόπιστα, νέος διάλογος από μηδενική βάση στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων.

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια αποφάσισε:
α. Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα δικαστήρια έως και την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, με αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών.
β. Την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας (22-1-2016), προκειμένου να αξιολογηθούν τυχόν μεσολαβούσες εξελίξεις και να ληφθεί απόφαση σχετικά με την συνέχιση της αποχής».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال