Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αποχωρούν από την Κομοτηνή οι αγρότες που είχαν περικυκλώσει τον Αποστόλου

Κοινοποίηση

Την απόφαση να αποχωρήσουν από το κτίριο της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, όπου είχαν περικυκλώσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου έλαβαν λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ οι αγρότες. 
Προηγήθηκαν σοβαρά επεισόδια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς και παρέμβαση Εισαγγελέα αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ο Υπουργός βρέθηκε σε “ομηρία” για περισσότερες από 12 ώρες καθώς εγκλωβίστηκε μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή, με εκατοντάδες εξαγριωμένους αγρότες να συγκεντρώνονται απ’ έξω. 
Όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες αργά το βράδυ της Τετάρτης, δεν επιθυμούν να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον Υπουργό όσο δεν αποσύρονται τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση ενώ ξεκαθάρισαν πως θα παραμείνουν στους δρόμους και στα μπλόκα που έχουν στηθεί ή προγραμματίζονται να στηθούν. 
Αυγοπόλεμος και χημικά! 
Τα επεισόδια που ξεκίνησαν το πρωί, με συμπλοκές Αστυνομικών δυνάμεων και τον τραυματισμό ενός αγρότη, συνεχίστηκαν και το απόγευμα με τους αγρότες να πετάνε αυγά και πέτρες, να προκαλούν καταστροφές στο κτίριο της Περιφέρειας μέσα στο οποίο βρισκόταν ο Υπουργός ενώ έκαψαν λάστιχα έξω μπροστά από την είσοδο. 



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα