Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δεν “πείθονται” οι αγρότες – Συνεχίζονται τα μπλόκα στους δρόμους της Θράκης

Κοινοποίηση

Αμετακίνητοι στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Θράκης παραμένουν οι αγρότες της περιοχής που δηλώνουν απρόθυμοι να κάνουν πίσω εάν η Κυβέρνηση δεν αποσύρει τα δυσβάσταχτα για τους ίδιους μέτρα. 
Οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο σχέδιο Κατρτούγκαλου έχουν προκαλέσει την αντίδραση σχεδόν όλων των επαγγελματικών κλάδων, ωστόσο οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν την “αιχμή του δόρατος”, ενώ στην περίπτωση της Θράκης αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν βγάλει στους δρόμους δεκάδες τρακτέρ, προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς. 
“Επανάληψη” στην Αλεξανδρούπολη
Στο τελωνείο των Κήπων παραμένουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματα μετά τη λήξη το μεσημέρι της Παρακευής της δίωρης διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς του τελωνείου επ’ αόριστον.




Απόφαση για επανάληψη και αύριο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12 έως τις 2.00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Όσον αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος του νομού, διακόπτεται ανά διαστήματα από τα μπλόκα των αγροτών στην Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου καθώς και στον κόμβο Ριζίων Ορεστιάδας.
Αποκλεισμοί σε Ξάνθη και Κομοτηνή
Την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι περίπου 300 τρακτέρ συμμετέχουν στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στην Κομοτηνή και σχεδόν άλλα 200 στο αντίστοιχο μπλόκο των αγροτών της Ξάνθης στον Νέστο. Οι διαδηλωτές προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων, ανά διαστήματα και για περίπου μια με δύο ώρες. Τα έκτακτα περιστατικά καθώς και η κυκλοφορία των ασθενοφόρων και των οχημάτων του στρατού επιτρέπονται κανονικά, ενώ στα μπλόκα υπάρχουν δυνάμεις της Τροχαίας που συμβουλεύουν και καθοδηγούν τους διερχόμενους οδηγούς. 
Στο μεταξύ η Εγνατία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «αγαπητοί οδηγοί, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών, πριν ταξιδέψετε στην Εγνατία Οδό, να ενημερώνεστε από την Τροχαία για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο. Ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλό ταξίδι!», ενώ και το ΚΤΕΛ Ξάνθης σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει πως γίνονται αλλαγές στα προγραμματισμένα υπεραστικά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα