Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διευρύνονται τα μέτωπα των αγροτών στην Θράκη

Κοινοποίηση

Από το Βόρειο Έβρο ως και την Κουλούρα ενισχύονται σταδιακά τα αγροτικά μπλόκα, με τον αριθμό των τρακτέρ να αυξάνεται σημαντικά, θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τα επερχόμενα μέτρα.
Δείτε αναλυτικά πώς έχει η κατάσταση:
Βόρειος Έβρος
Από όλο τον Έβρο και το Διδυμότειχο συγκεντρώνονται τα τρακτέρ με στόχο να καταλήξουν στον κόμβο του Κατσανεώνα, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και κοντά προς το Ορμένιο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκεί, υπολογίζεται ότι θα μαζευτούν πάνω από 500 τρακτέρ, σε μια μεγάλη κινητικότητα, καθώς «αν παρθούν αυτά τα μέτρα αποτελούν θηλιά στο λαιμό των αγροτών» όπως λέει χαρακτηριστικά πρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου ο Βασίλης Στεφανακίδης.
Και τα τρακτέρ των αγροτών από το Διδυμότειχο κατευθύνονται προς τον Καστανεώνα, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με τους συναδέρφους τους από τον βόρειο Έβρο.
Νότιος Έβρος
Στο τελωνείο των Κήπων αναμένεται να συγκεντρωθούν πάνω από 250 με 300 τρακτέρ, όπως υπολογίζεται, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου από αγρότες του νότιου Έβρου. Η κινητοποίηση έχει οριστεί για την Πέμπτη, καθώς οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται στην Κομοτηνή –όπου αναμένεται ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου- όπως αναφέρει στο Agronews ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής.
Δράμα
Στη διασταύρωση Κοκκκογείου, 10 χλμ από το τελωνείο Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι συγκεντρωμένα ήδη πάνω από 300 μηχανήματα, ενώ αυτή την ώρα πηγαίνουν κι άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προσανατολίζονται να κλείσουν συμβολικά το δρόμο στη 1 το μεσημέρι, σε συντονισμό με τους υπόλοιπους από το Συντονιστικό.
Καβάλα
Στη Χρυσούπολη Καβάλας οι κινητοποιήσεις των αγροτών μετατίθενται για την Πέμπτη, καθώς την Τετάρτη «περιμένουν» τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, όπως έχει ανακοινωθεί.
agronews.gr



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα