Δύο νέες περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω διαδικτύου


Άμεση η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Άλλες δύο περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω Διαδικτύου αποτράπηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας Cyber Alert.

Στην πρώτη περίπτωση, το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο Cyber Alert ενημερώθηκε, χθες απογευματινές ώρες της, από χρήστη του διαδικτύου με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με 52χρονη φίλη του, εκείνη εκδήλωσε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν διαδικτυακή και αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε γεωγραφικά το σημείο πρόσβασης της προτιθέμενης αυτόχειρα στο διαδίκτυο και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον άμεσο εντοπισμό της.

Μετά από συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις η 52χρονη Ελληνίδα εντοπίστηκε έγκαιρα και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο Cyber Alert ενημερώθηκε χθες απογευματινές ώρες από χρήστη του διαδικτύου, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άλλος χρήστης του διαδικτύου, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει με σχετική ανάρτησή του σε λογαριασμό που διατηρούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας προσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση και ενδελεχής ψηφιακή και αστυνομική έρευνα για την ανεύρεση των στοιχείων του κατόχου του επίμαχου λογαριασμού κοινωνικής δικτύωσης, από την οποία ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου λογαριασμού, τα οποία ανήκαν σε 39χρονη ημεδαπή.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 39χρονης, η οποία διακομίσθηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Και για τις δύο υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές για τα κατά νόμο.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال