Εκδηλώσεις σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη για τη συνεργασία Τεχνόπολης – CERN


Δύο εκδηλώσεις με τίτλο «Τεχνόπολη, CERN, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» θα… πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ (επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου), στις 12 το μεσημέρι.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Α1 του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής σχολής του ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, στην Ξάνθη.

Η συμφωνία ανάμεσα στην Τεχνόπολη και το CERN προβλέπει τη δημιουργία στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης στην Πυλαία μιας θερμοκοιτίδας για επιχειρήσεις από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες του CERN, που παρέχονται δωρεάν, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες κατάλληλα για την αγορά. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από το CERN προς την Τεχνόπολη θα δημιουργηθούν επιχειρηματικές ευκαιρίες και καινοτόμα προϊόντα. Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες που έχουν συνάψει ανάλογη συμφωνία με τον οργανισμό του CERN – οι άλλες τέσσερις είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Αυστρία.

Για τη σημασία της συμφωνίας ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Τζήκας έχει δηλώσει: «Η συμφωνία με το CERN είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών, στη διάρκεια της οποίας γνωρίσαμε τον κόσμο του CΕRΝ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες επιστήμονες. Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης θα παίξει το ρόλο της «γέφυρας» ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και το CΕRΝ για τη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων. Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε δίπλα μας τα πανεπιστήμια, αλλά και τις επιχειρήσεις που πιστεύουν στη δυνατότητά τους να αξιοποιήσουν τι δυνατότητες του CERN».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال