Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στην Ορεστιάδα μετά το “χτύπημα” στην Πόλη

Κοινοποίηση

Με εντατικότερους ρυθμούς γίνονται πλέον οι έλεγχοι στα βορειοανατολικά σύνορα της χώρας με ενίσχυση των αστυνομικών ομάδων, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.
Μετά το χτύπημα στην πολυσύχναστη περιοχή του Μπλε Τζαμιού και της Αγίας Σοφίας, που είχε ως αποτέλεσμα δέκα νεκρούς, 150 αστυνομικοί βρέθηκαν με απόσπαση στην Ορεστιάδα προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, Βασίλης Τζιαμπαζάκης «από τη Δευτέρα έχουν συρρεύσει 150 επιπλέον αστυνομικοί, των οποίων η απόσπαση θα διαρκέσει δύο μήνες, μέχρι και τον Φεβρουάριο».
Σχετικά με το εάν επαρκεί αυτός ο αριθμός αποσπασμένων στην παρούσα φάση ο κ. Τζιαμπαζάκης υπογράμμισε ότι «ο αριθμός εισροών και εκροών είναι μικρός μέχρι στιγμής».
Το σημαντικότερο περιστατικό που κατεγράφη, μέχρι στιγμής, είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου ήταν ένα φορτηγό με 100 ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο κανένα πρόβλημα.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει πως «πριν από μια εβδομάδα μια οικογένεια Τούρκων με γαλλική υπηκοότητα συνάντησαν εμπόδια στα σύνορα, λόγω του ότι το νεογέννητο παιδί τους δεν διέθετε τα απαραίτητα χαρτιά». Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της ένωσης η οικογένεια πέρασε τελικά στην Τουρκία, αφού το νεογέννητο παιδί μεταφέρθηκε με βάρκα στην απέναντι όχθη, όπου το περίμενε ο παππούς του.
Πάντως, η κατάσταση μέχρι ώρας δεν εμπνέει ανησυχία, χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια έξαρση στην περιοχή λόγω της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη.
Ρεπορτάζ: Μαρκέλλα Χαζάκη 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα