Επίσημη ενημέρωση ζητάει από το ΥΠΕΞ η ΝΔ για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο


Επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών ζητεί – το ταχύτερο - η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με επιστολή του προς τον κ. Κοτζιά εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό που δημιουργεί η σειρά -μη διαψευσθέντων- δημοσιευμάτων σχετικά με την έκδοση, αλλεπάλληλων τουρκικών NOTAM’S και αντιστοίχων NAVTEX που άπτονται του ισχύοντος καθεστώτος στο Αιγαίο.

Υπογραμμίζεται ότι ο μεγάλος αριθμός των σχετικών επισήμων ανακοινώσεων της τουρκικής Κυβέρνησης και το εύρος των ζητημάτων που θίγονται σε αυτές, φαίνεται να θέτουν εκ νέου και  πιεστικά, σχεδόν το σύνολο των τουρκικών αμφισβητήσεων στη θάλασσα του Αιγαίου. Ειδικότερα, τα τουρκικά NOTAM’S και NAVTEX φαίνεται να αφορούν εμμέσως ή αμέσως:
στο εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων,
στις ελληνικές αρμοδιότητες έρευνας και διάσωσης,
στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα
στην άμυνα και ασφάλεια ελληνικών νησιών και μεγάλων περιοχών στο  Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο.

Οι τουρκικές αυτές ενέργειες εκδηλώνονται σε περίοδο ορατής κινητικότητας στον ελληνοτουρκικό διάλογο και ιδιαίτερα σοβαρών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας, γεγονός που καθιστά επιτακτική την επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό των Εξωτερικών.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال