Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Facebook: 1.59 δισ. ενεργοί χρήστες και τρελά κέρδη

Κοινοποίηση

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων αναλυτών τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Facebook για το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Τα έσοδα της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης διπλασιάστηκαν, καθώς κατέγραψαν αύξηση 52% και διαμορφώθηκαν στα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 5,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στο ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων (ή αλλιώς 54 σεντ ανά μετοχή), όταν στη συγκρίσιμη περίοδο του 2014 το ποσό είχε αγγίξει τα 701 εκατομμύρια δολάρια.
Πέραν των στοιχείων αυτών, ιδιαίτερη σημασία και ενδεικτικό της δυναμικής του Facebook είναι το γεγονός πως οι χρήστες του αυξήθηκαν κατά 14% -στα 1,59 δισεκατομμύριο άτομα- έναντι 1,58 δισεκατομμυρίου που προέβλεπαν οι αναλυτές. Παράλληλα, τα έσοδα του Facebook από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 57% και διαμορφώθηκαν στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ισχυρή ανάπτυξη του Facebook σε όλους τους τομείς απέδειξε επίσης ότι συνεχίζει να αποδίδει η mobile έκδοσή του. Μάλιστα, το 80% των διαφημιστικών εσόδων προέρχεται από εκεί, καταγράφοντας άνοδο 69% (!) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και 78% (!) σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015.
Από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2015 τα έσοδα της εταιρείας εκτοξεύτηκαν στα 5,8 δισ. δολάρια σημειώνοντας άνοδο 52%! Τα κέρδη του Facebook για την ίδια περίοδο ήταν 1,6 δισ. δολάρια (αύξηση 123% σε σχέση με το 2014). Μέσα στο 2015 οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 17,9 δισ. δολάρια, και τα κέρδη ήταν 3,7 δισ. δολάρια.
Από πού λοιπόν προήλθαν όλα αυτά τα λεφτά; Το Facebook όχι μόνο κατάφερε να αυξήσει τους ενεργούς χρήστες του στους 1,59 δισ. ανθρώπους κάθε μήνα, αλλά έφτασε στο σημείο να βγάζει τεράστια ποσά από τον κάθε έναν από όλους αυτούς ξεχωριστά.
Στις ΗΠΑ και τον Καναδά το ποσό που βγάζει από κάθε χρήστη το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 50%, φτάνοντας τα 13 δολάρια. Παγκοσμίως το ποσό που η εταιρεία έβγαλε από κάθε έναν από εμάς είχε αύξηση της τάξης του 33%, ενώ την προηγούμενη χρονιά το ποσοστό αυτό ήταν στο 24%.
Τα νέα εργαλεία που προστέθηκαν στο Facebook τους τελευταίους μήνες βοήθησαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να «μαθαίνει» ακόμη περισσότερα από τους χρήστες κάνοντάς τους να περνούν πιο πολλές ώρες συνδεδεμένοι. Παράλληλα, τα στοιχεία που προέκυπταν από τη συνεχή του χρήση συνιστούν πολύτιμα όπλα στα χέρια των διαφημιστών αλλά και των διαφημιζόμενων.
Έτσι λοιπόν η όλο και ταχύτερα αυξανόμενη κοινότητα του Facebook δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει τη γνώση που ο καθένας μας προσφέρει, καθιστώντας το ανθρώπινο κεφάλαιο των χρηστών ως το πολυτιμότερο εργαλείο συγκέντρωσης τεράστιων κερδών και ασύλληπτων ποσοστών αυξήσεων στις πωλήσεις.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2015, η Σέριλ Σάντμπεργκ σημείωσε πως η εταιρεία είναι πολύ ικανοποιημένη από τα κέρδη που φέρνει το Instagram. Μάλιστα, εξήγησε πως το 98% των κορυφαίων διαφημιστών του Facebook, διαφημίζονται πλέον και στο Instagram.
Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για την πορεία του Facebook στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, όπως ότι οι χρήστες του παρακολούθησαν συνολικά βίντεο διάρκειας 100 εκατομμυρίων ωρών, πως περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παρακολούθησαν κάποιο γκρουπ στο Facebook μέσα σε μόλις ένα μήνα και πως περισσότεροι από 80 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Facebook Lite, την βελτιστοποιημένη υπηρεσία για χαμηλότερου εύρους ζώνη.
Πηγή: techgear.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα