Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γαλέος 2,5 μέτρων σε ιχθυοπωλείο της Κομοτηνής – Το ψάρι που έγινε θέμα συζήτησης

Κοινοποίηση

Το φιλέτο του 98 κιλών γαλέου έχει μοναδική γεύση και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι καλοφαγάδες που σπεύδουν να εξασφαλίσουν το μερίδιο τους 
Ο τεράστιος γαλέος κατέληξε στο ιχθυοπωλείο του Ιμπραήμ Σερήφ στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής

Ψαρεύτηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους από Καβαλιώτες ψαράδες αλλά θα πουληθεί στην Κομοτηνή. Ο λόγος για τον τεράστιο γαλέο που κατέληξε στο ιχθυοπωλείο του Ιμπραήμ Σερήφ στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής. Ζυγίζει 98 κιλά και έχει μήκος 2,5 μέτρα.  Ο γαλέος είναι καρχαρίας που ανήκει στην οικογένεια Τριακίδες. 
Παρόλα αυτά, την ονομασία γαλέος φέρουν και άλλα είδη καρχαριών. Η ονομασία γαλέος χρησιμοποιείται γενικά στην Ελλάδα για να περιγράψει το κρέας που προέρχεται γενικά από αλιευμένους καρχαρίες και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.  Η ράχη του έχει χρώμα ανοικτό γκριζωπό ενώ τα πλευρά του λίγο ροδίζουν και η κοιλιά του είναι άσπρη. Το ρύγχος του είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και το στόμα του βρίσκεται στη κάτω πλευρά, όπως σε όλα τα σκυλόψαρα με δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. 
Ζει στο βυθό κοντά στις στεριές και τροφή του είναι μικρά ψάρια και μαλάκια. Γεννά μικρά ζωντανά, είναι δηλαδή ζωοτόκος.  Το κρέας του είναι ασπροκόκκινο και σφιχτό και μαγειρεύεται είτε στο τηγάνι, είτε στον ατμό, ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός, έκανε γνωστό ο Ιμπραήμ Σερήφ. Στα χέρια του κ. Σερήφ κατέληξε μετά από δημοπρασία στην ιχθυόσκαλα Καβάλας. «Ψαρεύτηκε από μεγάλο ψαράδικο στο Άγιο Όρος. 
Το έπιασαν Καβαλιώτες και εγώ το πήρα από την ιχθυόσκαλα», είπε ο κ. Σερήφ. Δεν είναι η πρώτη φορά που στο κατάστημα του κ. Σερήφ καταλήγει μία μεγάλη ψαριά από την περιοχή του Αγίου Όρους.  Ο  γαλέος αν και ζυγίζει 98 κιλά, όταν καθαριστεί το βάρος του θα μειωθεί στο μισό. Ο επαγγελματίας γνωρίζει πολύ καλά ότι δε θα βγάλει πολλά χρήματα από την πώλησή του, παρόλα αυτά κάθε φορά που συναντά στην ιχθυόσκαλα μεγάλα ψάρια, φροντίζει να τα φέρνει στο κατάστημά του. 
«Θα καθαριστεί και θα μείνει περίπου 45 κιλά και τα υπόλοιπα τα πετάω. Παίρνω συνέχεια μεγάλα ψάρια, γιατί είναι η αδυναμία μου», είπε ο επαγγελματίας. Το ψάρι θα πωληθεί κομμάτι-κομμάτι και ήδη γνωστοί πελάτες του φρόντισαν να δώσουν τις παραγγελίες τους. Εξάλλου το φιλέτο του γαλέου έχει μοναδική γεύση και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι καλοφαγάδες που σπεύδουν να εξασφαλίσουν το μερίδιο τους. Όσον αφορά στην τιμή του, από το ιχθυοπωλείο του κ. Σερήφ διαμορφώθηκε στο 11,8 το κιλό. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα