Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολύνεκρο χτύπημα καμικάζι κοντά στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (+BINTEO)

Κοινοποίηση


-Διαμελισμένα πτώματα στο σημείο της έκρηξης – Δείτε βίντεο
Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε  σε τουριστική περιοχή στην Κωνσταντινούπολη.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ έξω από την Αγία Σοφία, όπου βρίσκονται πολλά τουριστικά αξιοθέατα αλλά και μουσεία.
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κυβερνήτη της τουρκικής μεγαλούπολης.
Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας. Μάλιστα κατά ορισμένες πληροφορίες ο βομβιστής επιχείρησε να πλησιάσει κοντά σε τουρίστες για να ενεργοποιήσει το γιλέκο αυτοκτονίας.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Οι πρώτες πληροφορίες από την τουρκική αστυνομία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για βομβιστή αυτοκτονίας.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας και δεκάδες ασθενοφόρα για να παραλάβουν τραυματίες και τυχόν νεκρούς. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλτάν Αχμέτ είναι αποκλεισμένη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα