Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλειστή η Εγνατία στον κόμβο Χρυσούπολης και στα Κερδύλλια – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση


Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της Εγνατίας οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, και στα δύο ρεύματα, προχωρούν αυτή τη στιγμή αγρότες από την περιοχή της Καβάλας και των γύρω χωριών, ανεβάζοντας πάνω στο οδόστρωμα περισσότερα από 500 τρακτέρ.
«Η ροή μηχανημάτων προς το μπλόκο συνεχίζεται. Η ανταπόκριση του κόσμου δεν έχει προηγούμενο», ανέφερε στο Agronews ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασσαλίδης, συμπληρώνοντας πως «αναμένουμε, επίσης, να έρθουν να μας συμπαρασταθούν επαγγελματίες του νομού, έμποροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται εξίσου από τα προωθούμενα μέτρα».




Κλιμάκωση της κινητοποίησης αποφάσισαν και στο μπλόκο των Κερδυλλίων, στο νομό Σερρών, το μόνο, έως τώρα, που είχε αποκλείσει και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας οδού από χθες το μεσημέρι, με παρουσία περισσότερων από 600 τρακτέρ. Όπως τόνισε στο Agronews ο αγρότης Γιώργος Καρτάλης, πριν λίγη ώρα τέλειωσε η γενική συνέλευση των παραγωγών στο μπλόκο, με συμμετοχή πάνω από 800 ατόμων και αποφασίστηκε αύριο για μία ώρα, από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ., να αποκλειστεί η κίνηση των οχημάτων και στους παράδρομους του νομού, ώστε να μην είναι δυνατή η μετακίνηση είτε προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είτε προς τη Θεσσαλονίκη.
Στον Προμαχώνα στις 2 μ.μ. οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά μόνο για περίπου μια ώρα το Τελωνείο, ενώ σύμφωνα με δήλωσή τους το μπλόκο ενισχύθηκε σήμερα με 60 ακόμη τρακτέρ από την περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης.
Στο άλλο μπλόκο, στην Παλαιοκώμη, με δύναμη που ξεπερνά τα 120 μηχανήματα, οι αγρότες το απόγευμα θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο ή θα ενισχύσουν τα άλλα δύο μπλόκα στον Προμαχώνα και στα Κερδύλλια.
Την Κυριακή αναμένεται να μεταβούν στο Προμαχώνα για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο αγώνα των αγροτών μέλη της ΟΕΒΕΣ Σερρών – βάσει απόφασης της Διοίκησης και των Προέδρων των Σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της-. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει λεωφορείο στις 5 το απόγευμα μπροστά στο κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Ελευθερίας.
Στο πλευρό των αγροτών τάσσεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, καθώς με ομόφωνη απόφαση της διοίκησή τους αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων της Σερραϊκής αγοράς, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.
agronews.gr


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα