Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία σε πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, στο ΣΕΦ, απηύθυνε φόρο τιμής στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, χαιρετισμό σε όσους βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά τους και για μια αξιοπρεπή και καλύτερη ζωή, ενώ επισήμανε ότι «οι ψεύτικες προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές και πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους».

Κάλεσε σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι απόδειξη του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά» που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση τονίζοντας ότι η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη, προσθέτοντας ότι τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και επισημαίνοντας ότι τα ίδια μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ και υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

«Στον πόλεμο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ για να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλλημα: υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός;» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για κατακτήσεις και δικαιώματα «για τα αυτονόητα που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει με αξιοπρέπεια».

Πρόσθεσε ότι βάσει των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες για πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών και υπενθύμισε ότι «ζωή με δικαιώματα απολάμβαναν οι εργαζόμενοι εκεί που τα κλειδιά της οικονομίας τα είχε η εργατική - λαϊκή εξουσία, στις χώρες δηλαδή που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και μάλιστα τον προηγούμενο αιώνα.»

«Το ΚΚΕ επιμένει κόντρα στις σειρήνες της υποταγής να μιλά για την πραγματική ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Να απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σ' αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα να παλεύει και να ‘χει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε την αναγκαιότητα καθημερινής ιδεολογικής και πολιτικής δουλειάς των κομμουνιστών, προκειμένου να απαντηθούν σειρά ερωτημάτων από τα ζητήματα του σοσιαλισμού και των αιτιών ανατροπής του ως το που οδηγεί ο καπιταλιστικός δρόμος εξέλιξης της κοινωνίας με το σύστημα αυτό να μην είναι ούτε αιώνιο, ούτε παντοδύναμο.

Επισημαίνοντας ότι το κράτος και οι θεσμοί του δεν είναι «ουδέτερο πεδίο», που αναλόγως της κυβέρνησης λειτουργεί υπέρ η κατά του λαού, αλλά έχει ως μοναδικό σκοπό και αποστολή την εξασφάλιση της εξουσίας των εκμεταλλευτών, χρησιμοποιώντας προς τούτο, κατά περίσταση, πότε το μαστίγιο και πότε το καρότο και τονίζοντας ότι «την πραγματική εξουσία την έχει η τάξη που έχει την εξουσία και η κάθε κυβέρνηση όπως κι αν αυτή ονομαστεί είναι τελικά όργανό της» πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα σήμερα μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της πρώτης φοράς Αριστεράς, περισσότεροι πλέον μπορούν να κατανοήσουν την στάση του κόμματος μας απέναντι στις αστικές κυβερνήσεις διαχείρισης» Ανέφερε ότι περισσότεροι μπορούν να κατανοήσουν την θέση ότι το ΚΚΕ «θα δώσει το παρών στην διακυβέρνηση σε συνθήκες εργατικής-λαϊκης εξουσίας με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες.»

Αναφέρθηκε στην από το 2009 «ψεύτικη διαχωριστική γραμμή μνημόνιο-αντιμνημόνιο» που επικράτησε «από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους τυχοδιώκτες», και η οποία γραμμή έφερε και το «3ο αριστερό μνημόνιο», στους «αγανακτισμένους» και στις «πλατείες», σε αυτούς που μιλώντας για «μπότα της Μέρκελ», «αποικιοκρατία» και «μπανανία» έκρυψαν τον χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωσης καπιταλιστικών κρατών που έχει ως στόχο το ξεζούμισμα των λαών και υπογράμμισε ότι «τώρα περισσότεροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν γιατί το ΚΚΕ επιμένει ότι η λαϊκή ευημερία προϋποθέτει συνολικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, που θα αποδεσμεύσουν τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.»

Επισήμανε ότι έχει σημασία να ανοίξει μέσα στο εργατικό κίνημα η συζήτηση για το «ποιά πολιτική πρόταση χρειάζεται να γίνει κυρίαρχη σε αυτό. Η πάλη για αλλαγή διαχειριστών εντός του εκμεταλλευτικού συστήματος και των διεθνών συμμαχιών του ή η πάλη με γραμμή σύγκρουσης, ανατροπής και αποδέσμευσης από αυτά με αλλαγή τελικά τάξης στην εξουσία;»

Είπε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ χαρακτήρισε «κόμβο της αναδιάταξής του» την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

Έκανε λόγο για επιχείρηση επαναφοράς του κάλπικου διλήμματος «αριστερά-δεξιά», όπου «αριστερά» η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερή αστική εκδοχή του μνημονιακού πλέον Τσίπρα και «δεξιά» η νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά αστική εκδοχή του επίσης σταθερά μνημονιακού Μητσοτάκη.

'Αφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδίωξης ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων, τονίζοντας ότι «ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό παίζει ο γνωστός «λαγός» Λεβέντης».

Συνοψίζοντας, είπε ότι το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης ευρύτερων συναινέσεων για να «περνά» όσο το δυνατόν απρόσκοπτα, η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της ανάγκης διατήρησης του ιδιαίτερου ιδεολογικοπολιτικού στίγματος κάθε πολιτικής δύναμης για να εγκλωβίζεται ο λαός σε «δικομματικές ή ευρύτερες κοκορομαχίες».

«Ταυτόχρονα, το σύστημα δεν ξεχνάει την προσπάθεια διαμόρφωσης του νέου οπορτουνιστικού πόλου παγίδευσης αγωνιστών, για να τα χρησιμοποιήσει ως αναχώματα και «τσόντες» σε κυβερνητικές και άλλες συνεργασίες και εκδουλεύσεις αργότερα» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα αξιοποίησης των πολιτικών εξελίξεων και της πολύτιμης πείρας των αγώνων των προηγούμενων ετών, προκειμένου να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα παντού όπου οργανώνεται η εργατική λαϊκή πάλη.

Μετά την ομιλία του κ. Κουτσούμπα ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, με τίτλο «Οι ρίζες μας φτάνουν τόσο μακριά όσο και οι ελπίδες μας», το περιεχόμενο της οποίας επικεντρωνόταν στη ζωή, στη σκέψη και τη δράση των χιλιάδων αγωνιστών που δε λύγισαν στις φυλακές και τις εξορίες.
newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال