Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Φαλακρό – Δωρεάν τα lifts για το κοινό

Κοινοποίηση

Το  Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες την λειτουργία του, ενώ θα παραμείνει ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες έως τα τέλη Μαρτίου 2016.
Την πρώτη μάλιστα ημέρα λειτουργίας του (την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου) στο Χιονοδρομικό βρέθηκαν επισκέπτες από διάφορους νομούς της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι άγγιξαν συνολικά τους 200. 
Με σύμμαχο τον καιρό τα παιδιά έπαιξαν  και διασκέδασαν  στο  χιόνι και οι μεγάλοι απόλαυσαν  τον καφέ τους με τη μαγευτική θέα του βουνού. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα χιονιού προκειμένου να λειτουργήσουν οι συρόμενοι αναβατήρες (lifts).
Το οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι ανοιχτό και  σε ετοιμότητα βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού  θα λειτουργεί προσωρινά η βάση  των εγκαταστάσεων με τα 2 baby lifts  και το μικρό συρόμενο lift «πίστα Νέστου».
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο υπάρχει πλήρης υγειονομική κάλυψη και υποστήριξη για την ασφάλεια των επισκεπτών από την Ο.ΔΙ.Κ. Βάση Ετοιμότητας Δράμας, η οποία  παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για ολόκληρη τη διάρκεια της χιονοδρομικής περιόδου.
          
Μετά τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κου Γιώργου Παυλίδη, τα lifts λειτουργούν δωρεάν για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα