Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λουκέτο σε 1.000 επιχειρήσεις στην Ξάνθη – Η επιχειρηματικότητα στα χρόνια της κρίσης

Κοινοποίηση

Λουκέτο έβαλαν σχεδόν 1.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στην Ξάνθη, από το 2010 έως και φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΞ κος Στέλιος Μωραϊτης. 
Όπως ανέφερε ο ίδιος κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Επιμελητηρίου, το Σάββατο το απόγευμα, “είμαστε πρωταγωνιστές ενός εφιαλτικού σεναρίου καταστροφής. Καθημερινά διαλύονται και κλείνουν επιχειρήσεις αλλά το κρατικό έλλειμμα φορτώνεται στους ανυποψίαστους πολίτες. Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι από το 2010 μέχρι και σήμερα η Ξάνθη, δυστυχώς, μετρά 923 λιγότερες επιχειρήσεις. Είναι άγνωστο όμως σε εμάς, πόσες επιχειρήσεις έχουν παύσει τις εργασίες τους και δεν μας έχουν δηλώσει τη διακοπή τους διότι δυστυχώς δεν είναι ενήμερες ασφαλιστικά και φορολογικά. Που σημαίνει αγαπητοί συνάδελφοι ότι η Ξάνθη μας έχει 1000 και πλέον λιγότερες οικογένειες επιχειρηματιών. 1000 λιγότερες δηλώσεις εισοδήματος. 5 με 6.000 χιλιάδες περισσότερους ανέργους και 5 με 6.000 λιγότερες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία από τη Νομό μας”. 
Μάλιστα ο κος Μωραϊτης, χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στον Νομό ως μια σύγχρονη οικονομική τραγωδία, ενώ ζήτησε να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθούν οι επαγγελματίες της περιοχής, να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο και να δοθούν κίνητρα από το κράτος για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων. 
Διαφωνία για το Ασφαλιστικό 
Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στο Ασφαλιστικό, που προωθεί η Κυβέρνηση λέγοντας πως “διαφωνούμε κάθετα με την αύξηση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν πρέπει ό,τι αναπτυξιακό κινείται να εκτελείται. Δυστυχώς αυτό βλέπουμε με την σημερινή Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας μας. Η αγροτική παραγωγή, ένα από τα μοναδικά αναπτυξιακά εργαλεία που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, και αυτή πλήττεται βάναυσα. Οι περισσότεροι παραγωγοί – αγρότες είναι από τις οικογένειές μας και γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται την τελευταία 5ετία. Βεβαίως και πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές με τις οποίες συμφωνούν και οι ίδιοι αλλά με αυτά τα μέτρα πηγαίνουμε στην πλήρη ισοπέδωση και εξαφάνιση του πρωτογενή τομέα. Η παραγωγική επάρκεια σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα δυστυχώς είναι πάρα πολύ μικρή. Είναι ένα μέγιστο εργαλείο το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει η Πολιτεία προκειμένου να μειώσει τις υποχρεωτικές εισαγωγές προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας με τεράστιες οικονομικές συνέπειες”. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα