Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι” στην Ξάνθη σε… επανάληψη!

Κοινοποίηση


Μετά την επιτυχία της παράστασης “Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι” στην Ξάνθη, το έργο επαναλαμβάνεται στην Καπναποθήκη Π.
Ο βραβευμένος Θίασος Σκιών του Δομτζίδη Απόστολου από την Ξάνθη «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει για δεύτερη φορά την παράσταση «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 18:00 και  την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11:30. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9.
«Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» είναι μια ιστορική παράσταση του Νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών. Σ’ αυτήν την παράσταση ζυμώνονται ο θρύλος του Αγίου Γεωργίου, με την παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του θρυλικού ήρωα της φυλλάδας. Η υπόθεση είναι γνωστή: ένα θηρίο έχει σταθεί στην πηγή απ’ όπου υδροδοτείται όλη η πόλη. Για να αφήσει τον κόσμο να πάρει νερό, απαιτεί τη θυσία μιας νεαρής κοπέλας. Το επόμενο υποψήφιο θύμα είναι η κόρη του Βεζίρη. Όποιος τη σώσει θα γίνει πλούσιος και θα την παντρευτεί. Κάποιοι σπεύδουν να αντιμετωπίσουν το θηρίο. Ο Καραγκιόζης από δίπλα. Θα χάσει τέτοιο πανηγύρι; Κανένας δεν μπορεί όμως να το σκοτώσει. Έρχεται και η ώρα του θρυλικού Μεγαλέξανδρου να αντιμετωπίσει το θηρίο. Θα τα καταφέρει;
Ο θίασός μας προσεγγίζει με σεβασμό την κλασική αυτή παράσταση διατηρώντας την κωμική διάσταση που έχει κάθε παράσταση Καραγκιόζη, προβάλλοντας όμως ταυτόχρονα το ηρωικό πνεύμα που τη διέπει. Ο Δομτζίδης Απόστολος, βασισμένος στην παραδοσιακή φόρμα της παράστασης, γράφει το κείμενο και τα έμμετρα ποιήματα.
Η μεγάλη, λοιπόν, μάχη ξεκινά…
Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι.
Η δικαιοσύνη εναντίον της ανομίας.
Το καλό απέναντι στο κακό.
Το φως μάχεται το σκοτάδι.
Ποιος θα νικήσει; Η συνέχεια στο πανί…
Γενική είσοδος: 5 ευρώ – Προπώληση: 4 ευρώ (στο Βιβλιοπωλείο 2, Βενιζέλου 29)
Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
www.talesofkaragiozis.gr/, facebook: paramythiakaragiozi
Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού
poetry-folktale-academy.gr/ 
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, 6 μ.μ. και
Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, 11:30 π.μ.
Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα