Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαράζ διαρρήξεων σε Έβρο και Κομοτηνή – Άρπαξαν 5.000 ευρώ και χρυσαφικά από σπίτια

Κοινοποίηση


Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 23χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές  
                 
Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εννέα (9) διαρρήξεις σπιτιών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν, την 13-1-2016, στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή.   
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες κλοπές.  
Αναλυτικότερα, ο δράστης μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, την 13-1-2016 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, εισήλθαν σε πολυκατοικία, όπου διέρρηξαν τρία διαμερίσματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.  
Ακολούθως, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή, ο 23χρονος μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξαν τρεις οικίες, αφού πρώτα χτυπούσαν το κουδούνι της εξώπορτας, προκειμένου να βεβαιωθούν για την απουσία των ιδιοκτητών τους. 
Το ίδιο μεσημέρι, στην Κομοτηνή, οι δράστες, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες δύο οικίες, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον αντιλήφθηκαν την παρουσία των ενοίκων στο εσωτερικό τους.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και τηλεκάρτες.  
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε δύο οικίες του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 χρυσές αλυσίδες, 1 χρυσός σταυρός, 1 χρυσό δαχτυλίδι και 1 ζευγάρι σκουλαρίκια, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. 
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, για ληστεία, παράνομη βία, ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα