Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπλόκο αγροτών στην γέφυρα του Νέστου – Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν

Κοινοποίηση

Στην γέφυρα του Νέστου έδωσαν ραντεβού για το μεσημέρι της Πέμπτης αγρότες της Ξάνθης και των γύρω περιοχών που προχωρούν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην εφαρμογή των νέων μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση. 
Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Ξάνθη, ενώ είχαν ήδη προαναγγελθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Οι αγρότες όπως επισημαίνουν δεν πρόκειται να κάνουν πίσω εάν δεν αποσυρθούν τα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών και για αυτό αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα με τα τρακτέρ τους. 
Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό οι διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι παροδικές, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. 
“Καλούμε σήμερα στις 12.00 όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους αλλά και όλους τους παραγωγικούς φορείς του Νομού Ξάνθης να βρίσκονται στην Γέφυρα του Νέστου. Σήμερα ξεκινά ο αποκλεισμός της Θράκης από την υπόλοιπη χώρα” αναφέρει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς. 
“Παρών” και στην Κομοτηνή
Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ξάνθης, άλλωστε, έδωσαν το παρών και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στην Κομοτηνή, με τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας να κάνουν τον γύρο της χώρας. 
Οι αγρότες δεν δέχθηκαν να συνομιλήσουν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που παρέμεινε εγκλωβισμένος στο κτίριο για περίπου 13 ώρες, λέγοντας πως πρέπει πρώτα να αποσυρθούν τα μέτρα και μετά να γίνει διάλογος από μηδενική βάση. 
Αργά το βράδυ της Τετάρτης οι αγρότες αποχώρησαν από το κτίριο, ενώ και ο ίδιος ο Υπουργός κατάφερε να φύγει – αν και δέχθηκε αποδοκιμασίες απ’ όσους αγρότες είχαν μείνει πίσω – και μετέβη στην Αλεξανδρούπολη όπου και διανυκτέρευσε. Οι προγραμματισμένες του επισκέψεις σε Ξάνθη και Καβάλα ματαιώθηκαν ενώ το γύρο του διαδικτύου έκανε μια πληροφορία που ήθελε τον ίδιο σε μια προσπάθεια να αποχωρήσει νωρίτερα από το κτίριο της Περιφέρειας να ντύνεται Αστυνομικός και να επιχειρεί να φύγει αλλά να γίνεται τελικώς αντιληπτός.






ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα