Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ναι» της Ελλάδας σε παράλληλες περιπολίες με τους Τούρκους

Κοινοποίηση


Φιλιππάκος: Δεν μπορούν να γίνουν κοινές περιπολίες
Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συμβεί έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, διαβεβαίωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος.
«Η ισχύς της συνθήκης Σένγκεν δε μπορεί σε καμία περίπτωση να ανασταλεί, διότι τότε θα υπάρξει θέμα ευρύτερο στην Ευρώπη. Ας είμαστε ρεαλιστές και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Εδώ θα πρέπει η Ευρώπη να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδος, είναι της Ευρώπης και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι» είπε ο κ.Φιλιππάκος, επισημαίνοντας: «Είμαστε η μόνη χώρα, που έχει σταθεί αντάξια των περιστάσεων, δηλαδή έχει σεβαστεί και συνεχίζει να σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει αντιμετωπίσει σε ικανοποιητικό βαθμό το όλο ζήτημα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλέστηκε ο αν. γγ του υπ. Εσωτερικών, από το 2015 έως σήμερα η Ελλάδα διαχειρίστηκε περί τους 920.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα, με σκοπό να περάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Παράλληλα, όπως είπε, εξαρθρώθηκαν οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, με τις συλλήψεις το 2015 να φθάνουν στα 1.450 άτομα. «Εδώ, πλέον, φαίνεται ότι η Ελλάδα, καίτοι μικρή χώρα, κάνει τη δουλειά της, με τον καλύτερο τρόπο, παρά την έλλειψη προσωπικού και μέσων» είπε ο κ. Φιλιππάκος.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών στο Αιγαίο, ο κ. Φιλιππάκος επισήμανε ότι θα μπορούσαν να γίνουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, για εθνικούς λόγους, δε μπορεί να γίνουν με την Τουρκία. «Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ενεργήσει περιπολίες στα όριά της και επίσης μπορεί να συνεργάζεται και επιθυμεί να συνεργαστεί με την Τουρκία, αλλά όχι για κοινές περιπολίες. Μπορεί να γίνουν παράλληλες περιπολίες και αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα» διευκρίνισε.
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα