Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Δήμος Ξάνθης για την έντονη χιονόπτωση – “Υπάρχει ικανή ποσότητα αλατιού”

Κοινοποίηση


Ανακοίνωση για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Νομό εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης αργά το βράδυ της Κυριακής. 
   
“Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, της έντονης χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, ιδιαίτερα τις νυχτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και του παγετού” επισημαίνεται σχετικά. 
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι “η πολιτική προστασία του Δήμου Ξάνθης, με το σύνολο των υπηρεσιών του, τεχνικές υπηρεσίες, καθαριότητα, πράσινο και ΔΕΥΑΞ είναι σε αυξημένη ετοιμότητα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και της σφοδρής χιονόπτωσης. Ήδη από νωρίς το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα αντιμετωπίζονται με δύο (2) γκρέιτερ, τρεις (3) αλατιέρες, καθώς και με έξι (6) αγροτικά αυτοκίνητα για ρίψη αλατιού.
   
Γνωστοποιούμε ότι οι υπηρεσίες έχουν προμηθευτεί ικανή ποσότητα αλατιού για τις ανάγκες που προκύπτουν από την χιονόπτωση.
   
Επίσης, ενημερώνουμε ότι η  πρόσβαση σε όλο το οδικό δίκτυο μέχρι και το Δασικό Χωριό, στον Ερύμανθο διεξάγεται χωρίς προβλήματα όλη την ημέρα, άλλωστε από σήμερα φιλοξενούνται εκεί 11 άτομα (ΑΜΕΑ) από την Αθήνα που χαίρονται τις ομορφιές της περιοχής.
   
Τέλος, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και του παγετού, παρακαλούμε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών και αν κριθεί απαραίτητη η μετακίνηση τους να χρησιμοποιηθούν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Άσπρισε η Ξάνθη! Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων – Απαραίτητες οι αλυσίδες
Πυκνό χιόνι στα βουνά της Ξάνθης – Στα λευκά Λυκοδρόμιο και Δασικό Χωριό (+ΒΙΝΤΕΟ)
Ντύθηκε στα λευκά η Ξάνθη – Χιόνι σκέπασε στέγες, αυτοκίνητα και δρόμους (+ΒΙΝΤΕΟ)
Χιόνια σε ολόκληρη στην Θράκη – Εντυπωσιακές εικόνες με το λευκό σκηνικό (+ΒΙΝΤΕΟ)
Το έστρωσε για τα καλά στην Ξάνθη – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα