Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Πάσχει» η Παθολογική Κλινική Ξάνθης – Πονοκέφαλος η υποστελέχωσή της

Κοινοποίηση

Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης «πάσχει» σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφ. “Εμπρός” που κάνει λόγο για ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα στελέχωσης στο νευραλγικό τμήμα του Γ.Ν.Ξ. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι γνωστά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο που έχουν μάλιστα οδηγήσει κάποιες από τις κλινικές του στα πρόθυρα διακοπής λειτουργίας τους. Ήρθε τώρα η σειρά της Παθολογικής, που ήταν ήδη υποστελεχωμένη και σύμφωνα με το “Εμπρός” αυτή την στιγμή για μια κλινική 35 κλινών με περισσότερους από 45 ασθενείς αυτό το διάστημα, που προβλέπει 7 θέσεις ειδικών παθολόγων, υπάρχει μόνο ένας μόνιμος ιατρός και τρεις αποσπασμένοι, εκ των οποίων δύο από τα Κέντρα Υγείας και ένας από τα Επείγοντα. 
Μάλιστα, δύο εκ των τριών έχουν βαθμό διευθυντή και είναι προχωρημένης ηλικίας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στις αυξημένες εφημερίες που καλούνται να καλύψουν. Το πρόβλημα έγινε εντονότερο πρόσφατα μετά την αποχώρηση κατά το νέο έτος δύο επικουρικών ιατρών, που δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις τους, αλλά προτίμησαν να αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο. 
ΠΗΓΗ: ΕΦ. ΕΜΠΡΟΣ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα