Πήγαν για τα κάλαντα και έκλεψαν πορτοφόλια – Χειροπέδες σε 2 ανήλικες στην Καβάλα


-Έβγαλαν 630 ευρώ και 100 δολάρια από 2 σπίτια που πήγαν για τα... κάλαντα! 

Μόνο τα κάλαντα φαίνεται πως δεν είχαν στο μυαλό τους δύο ανήλικες κοπέλες στην Καβάλα που κατάφεραν να αρπάξουν ένα ιδιαίτερα σεβαστό ποσό, τραγουδώντας απλά “αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά”. 

Πρόκειται για δύο νεαρές, 17 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές μιας και έπεσαν στα χέρια των Αστυνομικών το μεσημέρι της Παραμονής, 31-12-2015, στην Καβάλα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί της Πέμπτης, οι δράστιδες, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το ψάλσιμο καλάντων, εισήλθαν σε δύο οικίες στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους δύο πορτοφόλια, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ και 100 δολαρίων Αμερικής, καθώς και διάφορα έγγραφα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
   
Μετά την καταγγελία των περιστατικών, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τις δύο δράστιδες.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα πορτοφόλια, με τα χρήματα και τα έγγραφα που περιείχαν, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 92 ευρώ, το οποίο βρέθηκε  στην κατοχή των δράστιδων. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال