Έκοψε πίτα με... τουρνουά ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης – Αναλυτικά τα αποτελέσματα


Το απόγευμα της Κυριακής,  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας στο αθλητικό κέντρο "Φίλιππος Αμοιρίδης", με την ευλογία του Πάτερ Κωνσταντίνου, εφημέριου της ενορίας μας.
Μας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού της πόλης μας κ. Λομβαρδέας Μιχαήλ, ο οποίος δεσμεύτηκε να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο αθλητικό και κοινωνικό έργο του ΣΟΞ και στην αναβάθμιση του αθλήματος στην πόλη μας.

Η αίθουσα του Σ.Ο.Ξ. είχε κατακλυσθεί από μεγάλο αριθμό μελών του συλλόγου μας, λόγω του τουρνουά blitz (μπλίτζ) που προηγήθηκε πριν την κοπή της πίτας, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αγάπη τους για το σκάκι, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό άθλημα παγκοσμίως. 

Οι 3 τυχεροί που έτυχαν τα αντίστοιχα φλουριά από τα τσουρεκάκια και τη βασιλόπιτα ήταν οι μικροί σκακιστές Μήλιου Πηνελόπη από την Ξάνθη και Μιχαηλίδης Απόστολος από την Καβάλα.
Κέρδισαν από ένα αξιόλογο σκακιστικό βιβλίο του εξαίρετου έλληνα σκακιστή και συγγραφέα Νικόλαου Καμπάνη. 


Το τρίτο φλουρί έτυχε ο τέως Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του και ¨κέρδισε¨ για ακόμη μια φορά την αγάπη μας, καθώς είναι ο άνθρωπος που προσέφερε για πολλά χρόνια και ανιδιοτελώς τα μέγιστα για το σύλλογο μας και την αναβάθμιση του αθλήματος στην πόλη μας. 

Τους ευχόμαστε να είναι πάντα τυχεροί στη ζωή τους!

Στο τουρνουά blitz (μπλίτζ) που διεξήχθη με επιτυχία πριν την κοπή της βασιλόπιτας συμμετείχαν 58 σκακιστές-στριες.
Το τουρνουά ήταν ελβετικού συστήματος 7 γύρων, αξιολογημένο από την παγκόσμια ομοσπονδία FIDE.

Στη γενική κατάταξη είχαμε τετραπλή ισοβαθμία στην 1η θέση με 6 νίκες σε 7 αγώνες. Μετά την άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια η κατάταξη έχει ως εξής :
1ος Χαροκοπάκης Γεώργιος με 6/7
2ος Γεωργιάδης Νικόλαος με 6/7
3ος Σταμουλάς Νικόλαος με 6/7
1ο κορίτσι Φρέντζου Θεοδώρα με 5/7

Οι νικητές στις ειδικές κατηγορίες ήταν οι παρακάτω :
Κ16 Τόλας Γεώργιος με 4.5/7
Κ14 Μουρκάκης Ιωάννης με 5/7
Κ12 Μπαλαφούτη Μαρία με 4/7
Κ10 Αναγνωστόπουλος Βασίλιος με 5/7
Κ8 Καλίτσης Σταύρος με 3.5/7

Σε όλους τους νικητές απονεμήθηκαν μετάλλια και οι βραβεύσεις έγιναν από τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού και αθλητισμού της πόλης μας κ. Λομβαρδέα Μιχαήλ.


Κατά την διάρκεια του τουρνουά υπήρχε πλούσιος μπουφές με διάφορα εδέσματα και χυμούς για όλα τα μέλη μας και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους συνοδούς των μικρών μας σκακιστών, ώστε η αναμονή να γίνει όσο το δυνατόν ευχάριστη για όλους. 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης συγχαίρει όλους τους σκακιστές για τη συμμετοχή τους και την προσπάθεια που καταβάλουν για να μάθουν σκάκι και τους προτρέπει να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να παίζουν σκάκι διότι μόνο οφέλη έχουν να αποκομίσουν απ΄ αυτό, καθώς η διδασκαλία του σκακιού έχει θεωρηθεί ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος. 

Το παρακάτω ρητό θα μπορούσε να ήταν και ο ορισμός του σκακιού…
«Το σκάκι είναι στην ουσία του ένα παιχνίδι, στη μορφή του μια τέχνη και στην εκτέλεσή του μια επιστήμη».
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της. 
Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς των μικρών σκακιστών για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια και τους συγχαίρουμε για την αρωγή που παρέχουν στην προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά τους.

Και τέλος ευχόμαστε ολόθερμα το Νέο Έτος να είναι χαρούμενο και δημιουργικό για όλο τον κόσμο !!!
Το Δ.Σ. του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال