Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Θράκη – Πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι! (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση


-Έντονα καιρικά φαινόμενα και στην γειτονική Βουλγαρία όπου το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά 
Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα του Σαββάτου διάφορες περιοχές της Θράκης, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές. 
Στην Ξάνθη, ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της ενώ το απόγευμα και το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν, με τους ουρανούς να ανοίγουν και τους δρόμους να γεμίζουν νερό. Στον ορεινό Εχίνο η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σημαντικά, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Στο Δασικό Χωριό, που είχε ντυθεί στα λευκά τις τελευταίες ημέρες, τα χιόνια επέστρεψαν δειλά δειλά το πρωί της Κυριακής. 


Ίδιο το σκηνικό του καιρού και στην Κομοτηνή αλλά και τον Έβρο, ενώ λόγω θυελλωδών ανέμων εκδόθηκε απαγορευτικό απόπλου για την Σαμοθράκη. Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η βροχόπτωση του Σαββάτου στην Παραδημή, στον Νομό Ροδόπης, η οποία θύμιζε περισσότερο λιμνοθάλασσα παρά οικισμό.  
Οι καταιγίδες μάλιστα που “χτύπησαν” τον Έβρο άφησαν πίσω τους καταστροφές στην Αλεξανδρούπολη ενώ σπίτια απειλήθηκαν από τα νερά της βροχής και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Το πρωί της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του και το χιόνι σε ορισμένες περιοχές του Νομού, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν έντονα προβλήματα ενώ η Εγνατία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών. 
Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και την Βουλγαρία, με τους οδηγούς που επιχείρησαν το Σάββατο να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού στην Κομοτηνή να πέφτουν πάνω σε ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες. Σε αρκετές πόλεις της Βουλγαρίας σημειώθηκε και έντονη χιονόπτωση, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα την Σόφια όπου το χιόνι έφτασε τα 30 εκατοστά. 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ: 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΧΙΝΟ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ: 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα