Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συναγερμός στον Έβρο – Συνελήφθη γυναίκα ύποπτη για εμπλοκή με τους Τζιχαντιστές

Κοινοποίηση

Μια γυναίκα με ελβετική και αιγυπτιακή υπηκοότητα συνελήφθη στον Έβρο ενώ κατευθυνόταν μαζί με το τετράχρονο παιδί της στην Τουρκία με τελικό προορισμό την Συρία όπου σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος για να πολεμήσει.
Η γυναίκα επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα μέσω του μεθοριακού σταθμού των Κήπων, πλην όμως συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε εναντίον της ένταλμα της Ιντερπολ, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει στην Αίγυπτο ο μεγαλοεπιχειρηματίας, εν διαστάσει πιθανότατα, σύζυγός της ότι απήγαγε το παιδί τους και κατευθυνόταν στην Συρία για να ενταχθεί και να πολεμήσει στον ISIS.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η ίδια φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προορισμό την Συρία όπου σχεδίαζε να φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να «γίνουν μαχητές του Αλλάχ».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες είπε ακόμα ότι έφτασε παράνομα με «σαπιοκάραβο» στην Κρήτη και από εκεί με πλοίο της γραμμής στην Αθήνα για να προωθηθεί στη συνέχεια στον Εβρο με σκοπό επιχειρήσει να περάσει στην Τουρκία και από εκεί στην Συρία.
Στην Αλεξανδρούπολη εν τω μεταξύ έφτασε από την Αίγυπτο και ο σύζυγός της ο οποίος με απόφαση του τοπικού δικαστηρίου παρέλαβε προσωρινά το παιδί ενώ η ίδια κρατείται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα