Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έβρος: Στους δρόμους οι αγρότες – «Για το ψωμί που τρώμε παλεύουμε καθημερινά»

Κοινοποίηση



Οδοιπορικό στα μπλόκα του Έβρου: Είμαστε Ελλάδα κανείς να μην το ξεχνάει αυτό

«Με το νέο νομοσχέδιο σε ασφαλιστικό και φορολογικό η κυβέρνηση μας οδηγεί στην αυτοκτονία» λένε οι εξαγριωμένοι αγρότες
Πάνω από 500 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στο Τελωνείο των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Με τις μηχανές των τρακτέρ τους να ζεσταίνονται και να προετοιμάζονται για μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ σχεδόν σε κάθε αγροτικό όχημα κυματίζει η ελληνική σημαία. Οι αγρότες στον Έβρο δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους. 
Το μεγάλο τους παράπονο είναι ότι “είμαστε ξεχασμένοι από όλες τις κυβερνήσεις, όχι μόνο από αυτήν. Είμαστε Ελλάδα και κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό”. Σε αυτό το ακριτικό σημείο της χώρας, ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσει κανεις τα προς το ζην είναι το να ριχτεί στα χωράφια και να μοχθήσει. Ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που ευδοκιμούν και με τον ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες να είναι τεράστιος.
“Στην Τουρκία και τη Βουλγαρία τα αγροτικά προϊόντα και βασικά τα πάντα είναι πιο φθηνά. Με το νέο νομοσχέδιο σε ασφαλιστικό και φορολογικό η κυβέρνηση μας οδηγεί στην αυτοκτονία”, επισημαίνουν αγρότες στο protothema.gr. “Και σήμερα και αύριο και για όσο χρειαστεί θα κλείνουμε το δρόμο στα σύνορα. Ο κόσμος είναι μαζί μας και μας καταλαβαίνει”, προσθέτουν. 






Γύρω στα 300 τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στο Διδυμότειχο. Και σε αυτό το μπλόκο οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι. “Έχουμε χρεωθεί όσο δεν πάει, χρωστάμε παντού και τώρα θέλουν να μας εξοντώσουν”, σημειώνουν. “Δε μπορούμε να κάνουμε πίσω γιατί τα βάρη μας είναι πολλά. Θα μείνουμε στα μπλόκα όσο χρειαστεί”, επισημαίνουν.
“Η κυβέρνηση κι όσοι δεν έχουν δουλέψει στα χωράφια δεν καταλαβαίνουν πόσο σκληρό είναι το επάγγελμά μας. Πλούσιοι δεν είμαστε κι ούτε θα γίνουμε, αλλά για το ψωμί που τρώμε παλεύουμε καθημερινά. Έχουμε ματώσει”, τονίζουν/script>

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα