Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις 12 Ιανουαρίου η δίκη στο εφετείο για τον σταθμό «Underground» των φοιτητών του ΔΠΘ

Κοινοποίηση

Στις 12 Ιανουαρίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών του ΔΠΘ, στην Ξάνθη, «UndergroundRadio». Πρόκειται για τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα» η λειτουργία του οποίου κρίθηκε παράνομη, ενώ ένας εκ των φοιτητών βρίσκεται αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη, με την υπόθεση να έχει ήδη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό. 
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Φοιτητών αναφέρει τα εξής για την υπόθεση:
“Στις 12 Ιανουαρίου 2016 εκδικάζεται η έφεση ενός συμφοιτητή μας –πρώην προέδρου του ΠΣΦΞ «Η Γέφυρα»- για την ύπαρξη και λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού των φοιτητών «UndergroundRadio».

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός υπάρχει και λειτουργεί βασιζόμενος στην εθελοντική δράση των μελών του, στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισοτιμίας και δεν εξυπηρετεί οικονομικά, πολιτικά και εμπορικά συμφέροντα καθώς δεν συντηρείται από εξωτερικούς φορείς όπως χορηγίες και διαφημίσεις, αλλά ούτε και από πανεπιστημιακά κονδύλια παρά μόνο από συλλογικές δράσεις των μελών του, χωρίς προσωπικό όφελος.

Γενικά ο Π.Σ.Φ.Ξ., και ειδικότερα η Ραδιοφωνική ομάδα, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους διεκδικούν την επίσημη άδεια λειτουργίας Ραδιοφωνικού Σταθμού με την ευρύτερη στήριξη τόσο του Συλλόγου Οικοτρόφων όσο και του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης.

Συν τοις άλλοις, το πανεπιστήμιο και ειδικότερα η Πρυτανεία, μετά από σειρά συζητήσεων και συνεδριάσεων δεσμεύτηκε στη σύγκλητο της 11ης Απριλίου 2006 την έναρξη των απαιτούμενων διαδικασιών απόκτησης της σχετικής άδειας, χωρίς όμως η νομιμοποίηση να πραγματοποιηθεί ποτέ λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Μετά από 7.5 χρόνια αναμονής για αδειοδότηση, εν μέσω καλοκαιριού (8 Αυγούστου 2013), κλιμάκιο της «Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων», της Εισαγγελείας και της Ασφάλειας Ξάνθης επενέβη στο κτίριο του ΠΣΦΞ «Η Γέφυρα», προχωρώντας στη σύλληψη ενός μέλους του Συλλόγου και την κατάσχεση του εξοπλισμού του Σταθμού. Ακολούθησε δικαστήριο στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, όπου ο εν λόγω φοιτητής αθωώθηκε, αλλά οι κατηγορίες πέρασαν στον τότε πρόεδρο, ο οποίος, αδίκως,στις 30 Ιανουαρίου 2015 καταδικάστηκε, ερήμην του σε τέσσερες μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Σας καλούμε όλους και όλες να απαιτήσουμε με την παρουσία μας στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης την αθώωση του συμφοιτητή μας και το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών, ιδιαίτερα εντός του Πανεπιστημιακού Ασύλου, που πλέον ποινικοποιείται από το νόμο-πλαίσιο του 2011, στοχοποιώντας κάθε συλλογική δράση στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΞΑΝΘΗΣ”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα