Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Θωμάς Ηλιάδης από την Ξάνθη μιλά για το τζούντο και τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου!

Κοινοποίηση

Στο τζούντο, το άθλημα της ευγένειας, της πειθαρχίας και της δύναμης στρέφονται κάθε χρόνο τα φώτα της δημοσιότητας στη χώρα μας, για να αναδείξουν τις μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις διεθνώς των Ελλήνων τζουντόκα. 
Από το 2004, ουσιαστικά, και τον θρίαμβο  του χρυσού μεταλλίου tου Ηλία Ηλιάδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έχει ξεκινήσει μια ανοδική πορεία που κάνει υπερήφανους τους Έλληνες προσφέροντας χαρά και ελπίδα.  Ωστόσο η μεγάλη οικογένεια του τζούντο “φιλοξενεί” όχι μόνο αθλητές και προπονητές, αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται με τα “κοινά” και επιδιώκουν το καλύτερο δυνατό για την πόλη τους. 
Τρανό παράδειγμα, ο Θωμάς Ηλιάδης, πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο Μιρμάνης», ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια είναι αντιπρόεδρος Δημοτικής Επιχείρισης του Δήμου Ξάνθης και συνεχίζει από το πόστο του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. 
Ο Θωμάς Ηλιάδης μίλησε στο site της ΕΟΤ για τη σύζευξη των δύο “ιδιοτήτων” του, του προέδρου και προπονητή τζούντο αλλά και του αντδημάρχου Τ.Υ. του Δήμου Ξάνθης.
-Κύριε Ηλιάδη, πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα “κοινά” της Ξάνθης ;
“Ζώντας στον τόπο μου, τόσα χρόνια, μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να προσφέρω και να συνεισφέρω για το καλό των συντοπιτών μου. Εμείς, οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μια ευρύτερη αντίληψη αυτών που μας περιβάλλoyν και προσπαθούμε για το καλύτερο και σε άλλους τομείς. Δίπλα στον δήμαρχο της πόλης μας Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο προσπαθώ καθημερινά για την αναβάθμιση του τόπου μου.”
-Eνώ παράλληλα οδηγείτε και κατευθύνετε σε επιτυχίες τους τζουντόκα του “Μιρμάνη”…
“Το σωματείο μας, έχει γευτεί πολλές διακρίσεις στο παρελθόν, οι αθλητές μας έχουν κερδίσει μετάλλια σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε πανελλήνιους, βαλκανικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων και νέων. Και συνεχίζουμε-ποτέ δεν επαναπαυόμαστε, ποτέ δεν εφησυχάζουμε, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Σε ό,τι με αφορά είμαι απ΄το πρωί στο γυμναστήριο και με τη βοήθεια των συνεργατών μου καθοδηγούμε τους αθλητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…”
-Φαντάζομαι ότι το “προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο”, ισχύει και για τον Δήμο Ξάνθης…
“Ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες έχω δει και θαυμάσει πανέμορφες πόλεις με πολιτισμό και κουλτούρα. Και επειδή ο πολιτισμός και η κουλτούρα της Ελλάδας μας, δεν συγκρίνεται με κανένα τόπο θα’ θελα κάποια “στοίχεία” να αναδειχθούν στην πόλη μας, την Ξάνθη. Θα’θελα να οι πολίτες μας, να απολαμβάνουν μια πόλη όμορφη, καθαρή και πολιτισμένη. Κάθε μέρα, κάνουμε συναντήσεις με τους ανθρώπους του Δήμου, συζητάμε τα “σχέδιά” μας και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται.”
-Και το όνειρό σας ;
“Το όνομά μου να συνδεθεί με μια όμορφη πόλη, με καθαριότητα, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμούς, υψηλό επίπεδο αισθητικής και πολιτισμού.”
-Και οι συμπολίτες σας, πώς σας αντιμετωπίζουν ;
“Πολλοί που με ξέρουν απ΄το τζούντο με αποκαλούν “δάσκαλο” (γέλια). Βλέπουν ότι τρέχω μέρα- νύχτα να αντιμετωπίσω όποια προβλήματα παρουσιάζονται και πιστεύω ότι το εκτιμούν. Και ξέρουν ότι όταν λέω πως κάτι μπορεί να γίνει, θα γίνει-δεν κοροϊδεύω. Και μια “καλημέρα” την παίρνω απ΄όλους…”
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα